Napravi praznične dekoracije pomoću čaša i šolja

 

diy_praznik_dekoracije_uradi-sam_praznik_dekoracija

Praznično vrijeme nas često inspiriše na kreativnost, bez obzira na to da li dekorišeš dom već gotovim ukrasima ili praviš svoje. Ako voliš sama da napraviš dekoraciju za dom, mi smo pronašli način kako da to učiniš pomoću čaša i šolja koje sigurno već imaš u kuhinji. Naši prijedlozi su samo to – prijedlozi, možeš pustiti mašti na volju i napraviti svoju interpretaciju dekoracija sa posuđem. Kakav tip šolje ili čaše, kao i koje dodatke ćeš koristiti, ostaje na tebi.

 

Čaša sa kuglicama i svijećom

Svoje visoke čaše sa stopicom možeš upotrijebiti za improvizovani svijećnjak. Okreni je naopačke i na postolje stavi malu mirisnu svijeću. Ispod čaše ubaci kuglice po želji. Za dodatnu dekoraciju na svijeće zalijepi perlice ili sveži ukrasnu traku.

Čarobni svijet u šolji

U običnu veću porculansku šolju možeš staviti grančice bora ili slamu, a na njih onda pričvrstiti kuglice, sitne šišarke, mašnice i manje – više sve što poželiš, poput ovih slatkih kućica na fotografiji.

Čaše sa velikom svijećom

Za elegantan ukras koji služi i kao svijećnjak upotrijebi kristalne čaše u koje ćeš staviti visoke svijeće, a oko njih napraviti aranžman od grančica bora, kuglica i perlica. Obrati pažnju na to da za postizanje elegantnog izgleda boje treba da budu usklađene.

Šarene šolje sa svijećom

Dekoraciju možeš napraviti i sa šoljama koje imaju na sebi neki dezen – praznični ili cvjetni. Postupak je sličan kao i u prethodnim slučajevima: odaberi grančice bora ili plastične ukrasne grane kojima ćeš napuniti šolju dok ćeš u sredinu staviti svijeću. Ukoliko voliš retro ukrase ovaj će ti se sigurno dopasti.

Čaše sa voćem i začinima

U obične staklene čaše možeš staviti kriške limuna ili narandže i dodati štapić cimeta, zvjezdasti anis ili grančice ruzmarina. Napuni čašu vodom i na vrh stavi malu mirisnu svijeću i imaćeš jednostavan i efektan ukras na prazničnom stolu.

 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...