Zimski blagdani u New Yorku: ‘Veliku jabuku’ u doba Božića trebate doživjeti barem jednom u životu

 

ADVENT_ADVENT-U-NEW-YORKU_BOŽIĆ_BOŽIĆ-U-NEW-YORKU_NEW-YORK_PUTOVANJE_SAD_ZIMSKO-PUTOVANJE_SNIJEG

New York je neosporno jedna od najzanimljivijih metropola svijeta. ‘Grad koji ne spava’ pravda svoj nadimak jer ovdje cijele noći i dana možete pronaći nešto za raditi i istraživati. Carstvo nebodera, velikih parkova i umjetničkih kvartova mami na avanture, a najčarobnije doba za posjet New Yorku je doba zimskih praznika.

 

Prvi puta smo vidjeli Božić u New Yorku kada smo gledali ‘Sam u kući’, a od tada maštamo o posjetu tom gradu u doba božićnih blagdana. Stotine tisuća lampica u tom razdoblju preplave grad čineći ga pravom božićnom bajkom, a brojne slavne lokacije i atrakcije zaogrnu se u specijalno blagdansko ruho.

Osim predivnih ukrasa i vibrantnog stila života kojim ovaj grad odiše, oduševit će vas i božićni programi koji se tijekom Adventa u New Yorku odvijaju svakog dana. Od kićenja božićnog drvca u Rockefeller Centru, preko postavljanja ukrasa duž avenija koje mame osmijehe na lica pa sve do atraktivnih manifestacija u Central Parku i na slavnom Manhattanu.

 

Zamislite samo da kližete po ledu jezerca u Central Parku ili da pak ispijate kuhano vino dok šećete i razgledavate izloge duž Pete Avenije. Svjedočite brojnim blagdanskim koncertima na otvorenom i na nekoliko dana oživite sve omiljene scene iz božićnih filmova snimljenih u New Yorku, a takvih je puno.

 

Ako vam se sviđa ideja o ovakvom putovanju, bitno je znati da trenutno iz Zagreba možete letjeti za New York za oko 300 eura, a iako će vas ovakvo putovanje u doba blagdana koštati više nego tijekom ostatka godine – rekli bismo da se isplati ponekad se ‘isprsiti’ i priuštiti si provod života.

 

U nastavku vam donosimo dio magične atmosphere božićnih praznika u New Yorku. Garantiramo da će vas već od samog pogleda na okićene ulice tog velegrada prožeta osjećaj blagdanskog raspoloženja i veselja. Kako ga onda ne poželjeti iskusiti u stvarnosti?





(jolie)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...