SPEKTAKL U KATARU: Legendarni Freeman je zaslužan za najljepšu i najdirljiviju ceremoniju otvaranja SP-a

 

Morgan-Freeman_Katar-2022_sport_zabava_lifestyle

Dok su danas sve oči bile uprte u Katar na ceremoniju otvaranja ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva, američki glumac veteran Morgan Freeman zauzeo je centralno mjesto s porukom jedinstva i zajedništva.

 

Polako koračajući kroz grupu plesača i izvođača na stadionu Al Bayt u Al Khoru, 85-godišnja filmska zvijezda govorila je svojim nepogrešivim glasom na veliko uzbuđenje hiljade prisutnih.

"Čuo sam nešto lijepo. Ne samo muziku, nego i ovaj poziv na slavlje", intonirao je Freeman dok je hodao prema čovjeku bez nogu na sredini pozornice.

 

"Dođi ovamo", rekao je neodlučnom Freemanu čovjek bez nogu identifikovan kao ambasador Svjetskog prvenstva Ghanim Al Muftah koji je bio odjeven u tradicionalne katarske regalije.

 

"Uputili smo poziv jer su svi dobrodošli. Ovo je poziv cijelom svijetu", dodao je.

Dvojica muškaraca čučnula su potom na pod i upustila se u performativan, ali dirljiv razgovor, u kojem je ikona filma "Shawshank Redemption" žalila zbog podijeljenog i udaljenog svijeta. Na kraju, obojica su se slažu da je "ono što nas spaja ovdje, u ovom trenutku, mnogo veće od onoga što nas dijeli".

 

"Kroz sve razlike u jeziku postoji zajednička nit nade, ushićenja i poštovanja. Možda ne razumijemo riječi, ali u najdubljem dijelu sebe moramo cijeniti i razumjeti emocije koje nas sve povezuju", rekao je Freeman.

 

Izvedba je dobila gromoglasan pljesak publike, a gledatelji iz cijelog svijeta iskazali su veliko poštovanje prema filmskoj legendi.

"Ovo je najljepša, najkarizmatičnija i najdirljivija ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva ikada", napisala je jedna osoba na Twitteru.

 

"On je zaista legenda", napisala je druga.

 

Inače, Freeman je bio dio kampanje 2010. godine koja je pokušavala pogurati domaćinstvo ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Sjedinjene Američke Države. Međutim, oni su tada izgubili od Katara.

Jung Kook iz južnokorejske K-Pop grupe BTS također je nastupao na ceremoniji otvaranja uoči utakmice Katara protiv Ekvadora (0:2).

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...