Lekcije zrele i mudre žene: Jednog dana, kad ostariš…

 

poruka-dana_mudrosti_žena_lekcija_journal

-Nikad nikome ne drži predavanja. Čak i ako sigurno znaš da ćeš biti u pravu. Seti se kako te je  to nerviralo u tvoje vreme. I da li si poslušali savete starijih?

 

-Ne pokušavaj da pomogneš, osim ako se to od tebe traži. Ne nameći se nikome. Ne pokušavaj da zaštitiš  svoje voljene od svih nedaća sveta. Samo ih voli.

 

-Ne žali se! Ne pretvaraj se u svadljivu staricu na klupi ispred zgrade.

 

-Ne očekuj zahvalnost od dece. Zapamti: nema nezahvalne dece. Ima glupih roditelja koji očekuju zahvalnost od svoje dece.

 

-Ne izgovaraj fraze poput: „Ja sam u tvojim godinama…“, „Činim sve zbog tebe…“, „Ja sam starija, pa znam bolje…“

 

-Ako budeš imala unuke, nemoj insistirati da te zovu imenom, a ne bakom. To je glupo.

 

-Ne troši poslednji novac na tretmane protiv starenja. To je besmisleno. Bolje ih je potrošiti na putovanje.

 

-Ne gledaj se u ogledalo i ne šminkaj se u zamračenoj prostoriji. Ne laskaj sebi. I pokušaj da izgledaš što elegantnije. Zapravo elegantno, ne mladalački. Veruj, tako je bolje.

 

-Čuvaj svog muškarca, čak i ako je postao naboran, bespomoćan, mrzovoljan starac. Ne zaboravi da je nekada bio mlad, snažan i veseo I sigurno, on je jedan od retkih koji te pamti mladu, vitku, lepu. I možda je on jedini kome si trenutno zaista potrebna.

 

-Ne pokušavaj po svaku cenu da ideš u korak sa vremenom: ne treba da razumeš nove tehnologije, da pratiš sve trendove, stalno učiš nešto novo kako bi išla u korak sa životom. To je smešno. Radi ono što želiš, I što te čini srećnom.

 

-Ne krivi sebe ni za šta. Bez obzira kako se složio tvoj život ili život tvoje dece, uradila  si sve što si mogla.

 

-Zadrži dostojanstvo u svakoj situaciji. Do samog kraja!

 

I zapamti, ako si još živa, onda je to nekome potrebno.

(femina)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO