1.3 miliona pregleda: Tiktokerica snimila prirodni fenomen koji izgleda čarobno

 

tiktok_prirodni-fenomen_priroda_cvijet_ledeni-cvijet_zanimljivosti

Priroda nas često zna iznenaditi čarobnim prizorima, a jedan od njih je i neobičan fenomen koji se javlja u zimskim danima.

 

Jedna je tiktokerica snimila bajkovit prizor takozvanog “ledenog cvijeća” koje se mrvi pod rukama kad ga dotaknete.

 

 “Jeste li ikad vidjeli jedan?” napisala je tiktokerica na svom profilu @manonward, dodajući kako je ovo “najkul stvar koju je ikad vidjela”. Ove bijele ledene ljepotice izgledaju kao nešto što pripada bajkama, no zapravo je riječ o prirodnoj pojavi koja se javlja u hladnim i vlažnim predjelima.

@manonward Have you ever seen one? 🥹 #frostflowers #mothernature #magic ♬ Cumbia Buena - Grupo La Cumbia

 

Ledeni cvjetovi

“Ledeni cvjetovi rastu isključivo u savršenim uvjetima, stoga je zaista posebno kad možete vidjeti jedan. Ako ih smrskate, pretvaraju se u tanke slojeve leda”, objasnila je tiktokerica.

 

“Baš poput pahuljica, svaki njihov dizajn je poseban i jedinstven”, dodala je, a zatim pojasnila kako zapravo nastaju.

 

Kako nastaju ledeni cvjetovi?

“Ako ostane vode u stabljikama tijekom prvog smrzavanja, ona se proširi u stabljikama i izlazi van kroz male rupice”, pojasnila je.

 

Prema pisanju Gizmoda, ledeni cvjetovi nastaju u jesen ili ranu zimu kad se iz dugih stabljika biljaka istiskuju tanki slojevi leda. Fenomen se stvara nakon što se voda u stabljikama zamrzne, proširi i izađe van u obliku malenih kristala iz kojih nastaju nevjerojatni oblici.

 

Snimka je prikupila 1.3 miliona pregleda i preko 317 hiljada lajkova. “U svojih 47 godina nikad nisam čula za ovo”, “Svijet je prepun čuda” i “Kakav čaroban prizor”, samo su neki od komentara oduševljenih tiktokera.

(radiokameleon)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...