Tajna sreće nalazi se u zahvalnosti i sadašnjem trenutku

 

dobar-osjećaj_feelgood_sreća_život_journal_atma_svijet-pozitive

Vjerojatno ste se nekad zapitali u čemu je tajna sreće… Može vam se učiniti suviše jednostavno: tajna sreće nalazi se u zahvalnosti i sadašnjem trenutku.

 

Sreća je sada, ovdje, baš u ovom trenutku dok čitate ove redove, nije jučer, nije sutra. Sreća je uvijek u sadašnjem trenutku, a u taj čisti trenutak radosti vraća nas zahvalnost.

 

Zahvalnost je snažnija od bilo kakve molitve i preklinjanja. U trenutku zahvalnosti vi ste u sadašnjosti, vi ste upravo sada zahvalni na onome što vam je život pružio, na zdravlju, obitelji, ljubavi, na materijalnim stvarima. Univerzalna inteligencija prožima sve, baš sve što nas okružuje i Bog upravlja i materijalnim i duhovnim.

 

Što god želite ostvariti, postići, steći, ne možete bez pomoći ove univerzalne inteligencije, Boga, univerzuma, kako god nazvali tu sveprožimajuću energiju.

 

Netko je rekao da je život bumerang. Pitate se što to znači. U svetim knjigama stoji da nam je Bog dao slobodnu volju, upravo pod tim se podrazumijeva da vi svakodnevno pravite izbor, pravite bezbroj odluka za sebe.

 

Sada u ovom trenutku vi imate izbor: da li ćete biti sretni i zahvalni ili nećete. Život funkcionira na principu bumeranga, ako ste zahvalni, imat ćete sve više razloga da budete još zahvalniji i obrnuto. Na vama je ta odluka.

 

Čovjek se ne rađa s razvijenim navikama, on ih stiče i gradi tokom života i zato ne smiju postojati izgovori da nešto ne možete, jer ste upravo vi zaslužni za svoju trenutnu situaciju, za odluke koje pravite.

 

Naučeni smo da budemo nezahvalni, da očekujemo od drugih da urede naš život, pa često čujemo u razgovoru: što nam je država osigurala, što su mi roditelji priuštili, što ćemo dobiti od obrazovanja i tako se pitanja nižu u nedogled.

 

Mnoga od ovih pitanja su opravdana, ali taj način razmišljanja nam neće pomoći, naprotiv, samo nam donose još više štete.

 

Život nam vraća ono što mu dajemo, dajemo nezadovoljstvo i nezahvalnost, bezvoljnost i lijenost, dobijamo to natrag i tako u krug.

 

Iz tog začaranog kruga izlazimo svjesnom odlukom, a odluka glasi, želim napredovati, želim biti sretan/sretna, zato ću cijeniti ono što trenutno imam, pa ću imati još više razloga za sreću i zahvalnost. „Bit će ti po vjeri tvojoj“, misao koju je Isus rekao u jednoj od svojih propovijedi, duboko pogađa u suštinu i otkriva tajnu života i sreće.

 

Piše: Suzana Smoljić / svijet pozitive

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...