Šta nam donosi pomračenje Sunca u Škorpiji?

 
2022_ASTRO_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_POMRAČENJE-SUNCA_SOLARNA-EKLIPSA

Sezona Škorpije nikada nije bila za one sa slabim srcem. Intenzivna vibracija ovog fiksnog vodenog znaka stvara sveobuhvatni talas emocija ispunjen visokim usponima i niskim padovima. Ako se pitate kako će pomračenje Sunca u Škorpiji, 25. oktobra, uticati na vaš horoskopski znak, važno je zapamtiti da s ovim transformativnim horoskopskim znakom nema kompromisa. U očima Škorpije, ili jeste ili nije. Oslobodite se svojih oklijevanja i neodlučnosti, jer vas kataklizmični uticaj pomračenja uvijek katapultira prema vašoj budućnosti.

 

Sezona pomračenja je kratak vremenski period koji uvijek vodi do ogromnih promjena i dešava se svakih šest mjeseci. Aktiviranjem sjevernog i južnog čvora sudbine, pomračenje vas uvijek ubrzava prema vašoj konačnoj sudbini. I dok postoje dvije vrste pomračenja koja funkcionišu u tandemu – solarno i lunarno – ona su poznata po tome što uklanjaju ono što bi moglo ometati vaš put i tjerati vas da se krećete u smjeru vaše sudbine. Kako jedno nebesko tijelo ulazi u sjenu drugog, ono uvijek obasjava istine koje su se zadržale u mraku. A budući da se ovo nadolazeće pomračenje Sunca dešava u znaku Škorpije, taj osjećaj se sve više naglašava.

 

Sjeverni čvor je trenutno u Biku, gdje simbolizuje pravac prema kojem se mi, kao kolektiv, krećemo. To znači da je južni čvor u Škorpiji, što predstavlja energiju koju smo izazvani da oslobodimo. A pošto osa Bik-Škorpija obuhvata teme vlasništva i razmjene, kao i davanja i primanja, bolje razumijete gdje da povučete svoje granice. Svi se u nekom trenutku borimo sa strahom, opsesijom, ljubomorom i privrženošću, a tokom ovog pomračenja Sunca pred vama je izazov da savladate barem jedno od njih.

 

Mars, vladar Škorpije, se okreće retrogradno samo pet dana nakon ovog događaja, podstičući karmička prilagođavanja iz prošlosti. Mladi mjesec je obično vrijeme za ispoljavanje, ali s obzirom na to da je ovo pomračenje – bolje je preskočiti bilo koju manifestaciju i umjesto toga biti spremni za nepredvidive vibracije koje nam dolaze.

 

Eklipse ubrzavaju vremenske okvire i donose određene događaje, a često se poklapaju sa velikim prekretnicama u našem životu. U znaku Škorpije, ovo novo poglavlje može nas navesti i na razmišljanje o tome šta treba da oslobodimo da bismo počeli iznova. Tokom ovog vremena, treba da se zapitamo da li postoje neke energije, navike, situacije ili ljudi od kojih smo spremni da se oslobodimo i krenemo dalje. Ovo pomračenje nas poziva da očistimo ono što nam više ne služi, i iako je zastrašujuće, ovdje je korisno biti nemilosrdan. Jedini način na koji možemo s lakoćom krenuti naprijed je ako pustimo svaku težinu koja nas je vukla ka dole.

 

Djelimično pomračenje se događa na mjesečevom južnom čvoru, koji simbolizira našu karmičku prošlost. Stoga, ovaj mlad mjesec u Škorpiji je idealno vrijeme za suočavanje sa potisnutim negativnim emocijama iz prošlosti, kao što su strah, ljutnja, bol i tuga. To može biti mračno i izazovno vrijeme, ali to je jedini način da krenete naprijed i dozvolite novim počecima da se dogode u vašem životu.

 

Pomračenje Sunca se takođe usklađuje sa Venerom u Škorpiji, pa će ublažiti intenzitet unoseći osećaj harmonije i mira. Najbolje je donositi odluke o odnosima, ljubavi, kreativnosti i novcu. Fokusirajte se na ove aspekte svog života tokom ovog perioda transformacije – šta želite da promijenite? Sa čime želite da nastavite dalje?

 

Moramo biti spremni da doživimo intenzivne i pomiješane emocije. Tajne mogu izaći na površinu, pa će biti od pomoći da budete što iskreniji sa ljudima koje volite i do kojih vam je stalo. Problemi intimnosti i povjerenja prijete da testiraju vaše odnose. Ipak, trebali biste slušati svoje srce i pokušati ne žuriti sa svojim presudama.

 

Kao da smo previše idealizirali situaciju i da se nadamo konkretnom ishodu. Ali na kraju će se magla podići i postoji potencijal da budemo razočarani onim što vidimo. Pomračenje može tražiti da razmislimo o našem odnosu sa stvarnošću naspram iluzije i o tome kako ta dva koncepta postoje unutar naših najbližih veza.

 

Ovo djelimično pomračenje Sunca će nas natjerati da zaronimo duboko u svoju psihu kako bismo stekli dublje razumijevanje naših potreba i želja. Iako ovo može biti uznemirujuće, introspekcija je ključna. Na kraju krajeva, kako možemo znati da idemo naprijed ako prvo ne poznajemo sebe?

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...