Sezona pomračenja završava punim mjesecom u Biku

 

ASTRO_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_POMRAČENJE_PUN-MJESEC_PUN-MJESEC-U-BIKU

Pun mjesec, 8. novembra, posljednje je pomračenje u godini koje otkriva tajne i dovodi nas u emocionalno preopterećenje. Mjesec će biti stacioniran u Biku, znaku koji govori o materijalnim udobnostima i raskošnom životu – stoga očekujte finansijska iznenađenja, skrivene emocije koje će isplivati ​​na površinu i generalno osjećaj nelagode u našem svakodnevnom životu.

 

U astrologiji, puni mjeseci predstavljaju oslobađanje i manifestaciju. Pomračenja pojačavaju haotične vibracije preokretima sudbine, tjerajući nas da se suočimo s problemima i emocijama koje izbjegavamo. Ovo rijetko potpuno pomračenje će nas natjerati da donosimo odluke brže nego što nam se sviđa, a možda ćete otkriti nešto na šta treba obratiti pažnju.

 

Ovo čak može značiti da se jedno poglavlje vašeg života bliži kraju, a drugo uskoro počinje. Tokom sezone pomračenja, svemir preuzima volan i prilagođava vašu stvarnost. Ako skrećete sa odabranog puta, pomračenje neće oklijevati da okrene vaš život u pravom smjeru, čak i ako je to posljednje što želimo učiniti.

 

Preživjeti sezonu pomračenja ne mora biti teško, u stvari, to je prilika za transformaciju. Pomračenja nisu rijetka, ali su nepredvidiva, jer označavaju kraj ciklusa prije nego što počne novi.

ASTRO_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_POMRAČENJE_PUN-MJESEC_PUN-MJESEC-U-BIKU

Budući da zemljani znak Bik žudi za svojim ličnim prostorom i udobnošću, pomračenje mjeseca stvara poremećaje u našim strukturama i podstiče otkrića koja mogu ugroziti naš osjećaj sigurnosti. Sve u svemu, puno pomračenje mjeseca u novembru 2022. je ovdje da izbaci sve nas iz svojih zona udobnosti kako bi rasli.

 

Novembarsko pomračenje punog mjeseca se odnosi na suočavanje s neugodnim promjenama i izazivanje stabilnosti, jer Bik vlada stvarima poput novca, sigurnosti i onoga što cijenimo. Znak kojim vlada Venera znak je partnerstva, pa očekujte da će ovo pomračenje punog mjeseca otkriti teške teme vezano za veze, romansu i samopoštovanje. Ako se osjećate neusklađeno sa svojim partnerom, ovo bi mogao biti mjesec kada se ili rastanete ili postanete nepokolebljivi.

 

Štaviše, Mars, planeta agresije i akcije, biće retrogradna do 12. januara, usporavajući naš zamah i postavljajući tvrdoglave kreativne blokade. Budući da je ovo pomračenje mjeseca na sjevernom čvoru, kraj će doći sa novim početkom koji će vas postaviti na pravi put do vaše lične sudbine. Sjeverni čvor u astrologiji je tačka sudbine – pa očekujte da ono što se desi tokom ovog dramatičnog punog mjeseca jednostavno treba da se desi.

 

Koliko god da žudite za mirom i smirenošću sa uticajem Bika tokom ovog lunarnog ciklusa, budite na oprezu da očekujete neočekivano sa planetom revolucije, Uranom, u blizini. Ako ste izbjegavali promjene, mogli biste biti primorani da donesete odluku. Ako ste neko ko pozdravlja promjene, budite otvoreni za korak naprijed u novom smjeru.

 

Energija pomračenja je nestabilna, tako da su emocije i ideje koje trenutno imamo delikatne i vjerovatno nisu pravi odraz nas samih. Umjesto da pokušavate pokrenuti određenu energiju, pomračenje zahtijeva tihu introspekciju i – na Bikov način – ostajanje kod kuće podalje od haosa. Tokom pomračenja mjeseca, ohrabreni smo da otpustimo sve što nam više ne služi. Ovo je vrijeme da se oslobodimo, očistimo i kažemo zbogom.

(utra)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO