Opustite se: Šest ideja za kućne detoks maske za lice i tijelo

 

ljepota_njega_koža_njega-lica_njega-tijela_detox_maska_avokado_zelena-glina_banana

Pripravci koje ćete ovdje naučiti odlični su za svakodnevnu njegu, ali mogu poslužiti i kao maštoviti pokloni jer im je, za razliku od većine pripravaka industrijske kozmetike, miris i utjecaj na kožu potpuno prirodan.

 

1. MASKA OD AVOKADA

Maska od avokada savršena je za suhu kožu koja zimi može postati vrlo osjetljiva.

 

Jednostavna je za izradu: meso avokada zgnječite vilicom, dodajte malo maslinovog ulja, i nanesite ovu glatku mirisnu smjesu na lice i tijelo. Držite oko 15 minuta i isperite masku vodom.

 

2. MASKA OD MLIJEČNE KULTURE

Maska od mliječne kulture jednostavna je i efikasna za umornu kožu. Jednostavno nanesite malo prirodnog jogurta, maslaca, kisele kreme ili kefira na lice, držeći se podalje od područja oko očiju. Odmorite se tako oko 10 – 15 minuta pa isperite lice i tijelo mlakom vodom. Ova maska omekšava, pomlađuje i vraća koži prirodnu pH ravnotežu te je također štiti od negativnog utjecaja zimskog zraka.

 

3. MASKA OD BJELANJKA ZA LICE

Ova je maska dobra za masnu kožu s izraženim porama. Bjelanjak umutite, a dobivenom snježnobijelom pjenom prekrijte čitavo lice. Ostavite tako oko pola sata dok se lagano ne osuši pa isperite vodom. Ova će maska osvježiti i zategnuti masnu kožu te joj podariti zdraviji izgled.

 

4. MASKA OD ZOBENE KAŠE

Maska od zobene kaše odličan je lijek za kožu oštećenu hladnim vjetrom. Zamiješajte u jednakom omjeru neprokuhanu zobenu kašu, bjelanjke i med. Držite masku na licu ili tijelu oko deset minuta i isperite kožu mlakom vodom. Osušite je nježnim tapkanjem, ne stružite ručnikom po koži. Nakon nanošenja, koža bi trebala biti vrlo mekana, osvježena i izliječena.

 

5. MASKA OD BANANE

Ako imate mješovitu kožu, u borbi protiv zimskih nepogoda može pomoći maska od banane.

 

Usitnite bananu (ako mislite nanositi na tijelo, tada povećajte dozu) i nanesite je na kožu lica ili tijela. Držite pola sata. Ova će maska zagladiti, omekšati, navlažiti i nahraniti kožu.

 

6. MASKA OD MLJEVENE ZELENE GLINE

Veliku žlicu usitnjene gline pomiješajte s vodom (dodajte toliko vode i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu). Ova maska čisti masnu kožu sklonu aknama, ali i otklanja dubinske toksine iz kože i vlasišta (pogotovo ako bojite kosu) te tako pomaže koži da lakše diše.

(ordinacija)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...