Kako doista postati bolja verzija sebe?

 

odmor_self-care_journal_lifestyle

Ljubav prema sebi tema je o kojoj se u posljednje vrijeme jako puno govori. Mnogi će ju pogrešno izjednačiti sa sebičnošću, ali prava istina je da je takva vrsta ljubavi dio zdrave brige o sebi koja nam pomaže svakoga dana biti bolja verzija sebe.

 

Ljubav prema sebi omogućuje nam da postavimo granicu između ispunjavanja vlastitih potreba i zadovoljstava u životu nasuprot svega što radimo za druge. Načini na koje prakticiramo ljubav prema sebi neraskidivo su povezani s težnjom da postanemo bolji prema sebi. Zavirite na naš popis prijedloga kako to možete činiti na dnevnoj bazi.

 

DOPUSTITE SI POGREŠKE

 

Za osobni rast potrebno je prije svega strpljenje jer niti jedan napredak ne može se ostvariti preko noći. Na tom putu nužne su i greške i kamenje spoticanja koji su normalni dio svačijeg života. Ne dajte da vas oni obeshrabre, nego baš naprotiv, neka vam budu dodatni poticaj da ne odustajete i hrabro kročite dalje putem koji ste odabrali.

 

PREPOZNAJTE KADA VAM JE POTREBAN ODMOR

 

Važno je znati reći „ne“ onda kada osjećate da nešto nije u redu i da se zbog toga osjećate loše. Bez obzira radilo se o banalnim stvarima ili nečemu velikom i važnom, smijete odbiti molbe i zahtjeve koje dobivate od osoba oko vas, a da i dalje ostanete dobra osoba. Ako vam je potrebno vrijeme za sebe, onda si ga omogućite bez grižnje savjesti.

PROSLAVITE MALE POBJEDE

 

Ako ste napravili nešto što ste dugo priželjkivali, a niste imali hrabrosti to ostvariti, oduševili ste nadređene na sastanku nekom od svojih ideja ili ste napravili bilo kakvu sitnicu zbog koje se osjećate ugodno i važno, proslavite to s guštom! Izađite na piće s prijateljima, kupite tu haljinu koju već dugo škicate u izlogu ili se počastite novim cipelama, masažom ili vikend putovanjem iz snova.

 

ODVOJITE VRIJEME ZA SELF-CARE

 

Vrijeme u kojem je važno brinuti o sebi na zdrav i opuštajući način ne bi smio biti iznimka nego pravilo koje ćete rado ispunjavati sebi za gušt. Bilo da se radi o dugoj toploj kupki nakon posla, finom kolaču, treningu ili kreativnom hobiju, važno je da uživate i tako oslobađate hormon sreće. Self-care rutina je nešto što ne biste smjeli preskakati.

 

BIRAJTE LJUDE UZ KOJE ĆETE SE OSJEĆATI UGODNO

 

Zaboravite na toksične ljude i veze. Birajte ljude koji u vama bude nadu, vjeru u bolje sutra, koji su prava podrška onda kada vam to treba i veselje koje želite podijeliti s drugima. Odnosi koji su prepuni jadikovki, životnih problema, depresije i negative nisu zdravi i razmislite kome posvećujete svoje vrijeme, koliko to zaista ima smisla i znače li vam ti ljudi dovoljno.

 

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić/slowliving

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO