Jutarnja meditacija za produktivniji dan

 

meditacija_produktivnost

Znamo da ćete ovaj članak pročitati popodne, nekad poslije radnog dana kada i ne želite baš razmišljati o produktivnosti. Ipak, sada je i pravo vrijeme da razmislite o načinu na koji možete produktivnije uploviti u sutrašnji dan.

 

Često upadamo u zamku razmišljanja kako je više uvijek bolje, zaboravljajući pri tome da je zapravo fokusiranost ključ produktivnosti. Ono što će vam pomoći na početku svakog dana da budete prisutniji i svjesniji svega što vas očekuje jeste naravno meditacija.

 

Mnogi misle da je za meditaciju potrebno puno vremena i zbog toga su uvjereni kako je ne mogu uklopiti u svoje užurbano jutro. Ipak, video u nastavku bi vam mogao promijeniti mišljenje. Jednostavno se opustite, pustite video i slijedite upute. Kada jednom osjetite koliko je lijepo početi dan na ovaj način, vjerujemo da će jutarnja meditacija za produktivnost postati omiljeni dio dana.

Neke od prednosti koje će vam svakodnevna jutarnja meditacija donijeti u život su sljedeće:

·       Podiže vaše raspoloženje

·       Povećava prisutnost tijekom dana

·       Smanjuje zabrinutost i smiruje um

·       Sprječava stres i tjeskobu

·       Poboljšava produktivnost

·       Poboljšava koncentraciju i fokus

·       Pospješuje opće zdravlje

·       Povećava energiju i vitalnost

Prakticiranje jutarnje meditacije jedna je od najboljih stvari koju možete učiniti za sebe. Brojne studije pokazuju da su ljudi koji meditiraju ujutro sretniji, zdraviji i uspješniji od onih koji to ne čine. Također, započinjanje jutra sa smirenim, fokusiranim umom određuje raspoloženje za cijeli dan. Ako svoj dan započnete usredotočeni, bit ćete spremniji za suočavanje s izazovima i prilikama koje dan može donijeti.

 

Tekst: Anđela Sabranović/slowliving

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO