Jessica Gagen: Bila je žrtva vršnjačkog nasilja, a sada je Miss Engleske

  

Jessica Gagen, 26, pobijedila je nasilnike kako bi povratila samopouzdanje nakon teških tinejdžerskih godina u srednjoj školi. Jessica je rekla da su je udarali, pljuvali pa čak i opekli zbog svojih crvenih pramenova nakon što su je mučile okrutni kolege iz razreda.

 

Također je bila izložena prozivkama, bacali su joj stvari u glavu i bila je prisiljena jesti svoju školsku večeru u toaletu u pokušaju da pobjegne od zlostavljanja. Ali nakon što ju je nakon A-Levels potpisala agencija za modele, Jessicino samopouzdanje raslo je dok je izlazila na modne piste diljem svijeta.

ljepota_nasilje_miss-engleske_jessica-gagen

Ušla je na izbor za Miss Engleske i bila drugoplasirana u velikom finalu prošle godine, tijesno izgubivši od Reheme Muthamie. Sada je ušutkala nasilnike kako bi preuzela titulu Miss Engleske 2022. na blještavom finalu održanom u zračnoj luci Holiday Inn Birmingham.

 

Jessica, koja studira integrirani magistarski studij zrakoplovnog inženjerstva na Univerzitetu u Liverpoolu, rekla je da je odlučnija pobijediti više nego ikada.

 

– Tokom srednje škole zadirkivali su me da sam crvenokosa. Nisam to puno spominjala tokom prošlogodišnjeg takmičenja jer jako vjerujem u ostavljanje negativnosti u prošlosti.

 

Osjećam da je važno educirati ljude o tome s čime se crvenokosi suočavaju u školi i osnažiti djecu koja se suočavaju s istim stvarima kao i ja. Svakodnevno su me prozivali i iako ne mislim da su djeca bila zlonamjerna što su to učinila, bilo je trenutaka da jesu.

– Nekoliko su me puta udarali, pljuvali i bacali stvari u glavu, ali najgore je bilo kad me jedna djevojčica opekla jer sam imala riđu kosu. U 7. razredu sam ručala u školskim WC-ima.

 

Znala sam se jako uzrujati zbog svega, ali odlučna sam pokazati djeci koja se suočavaju s istom stvari da se to neće događati zauvijek, kazala je, a prenose britanski mediji.

 

U ponedjeljak je Jessica pobijedila 30 drugih kraljica ljepote i osvojila titulu u finalu prestižnog izbora. Postala je prva crvenokosa koja je pobijedila u 94-godišnjoj historiji takmičenja i sada će predstavljati Englesku na izboru za Miss svijeta.

(azra)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO