Savršene nijanse boja kose koje ćemo nositi ove jeseni

 

Kao što se mijenjaju godišnja doba, mijenjamo se i mi, a naša kosa je savršeno platno da izrazimo tu promjenu. Nema ništa bolje da nam pomogne da promijenimo svoj pogled na stvari i svijet od naše promjene izgleda. Iako je nostalgija za ljetom neminovna, novo godišnje doba donijeće svoju dozu radosti i nove trendove boje kose.

BOJA-KOSE_JESEN_KOSA_LIFESTYLE_MAGAZIN_MODA_MODERNO_SAVJETI_TRENDOVI_journal_ljepota

Varijacije boja ići će od svijetloplavih pramenova do tamnijih nijansi koje se mogu lako održavati, poput bogate čokolade, ili čak duboki espresso za najtoplije nijanse brinete ove sezone. Trend balayage ne ide nikuda, pa kombinuj tamniji korijen s crvenim ili bakarnim krajevima za višedimenzionalni jesenji izgled.

 

Dakle, ako razmišljaš o tome da promijeniš boju kose, a želiš znati šta je u trendu na pravom si mjestu. Pogledaj jesenje ideje za boju kose za koje vrhunski koloristi predviđaju da će ove jeseni biti u modi.

 

Šampanjac Blond

Felicia Dosso, koloristkinja sa sjedištem u New Yorku, prikladno je nazvala ovu nijansu “pjenušavim šampanjcem”, što je ublažena verzija plavuše. Jesen jeste asocijacija na tamnije boje, ali plavuše i dalje žele biti plavuše, a ova opcija plave je idealna za to.

 

Nutella

Srednje smeđa nijansa Nutelle je trend koji omogućava potpuno prirodan izgled kose. Ova nijansa brineta je topla i super bogata. To je između ostalog i klasika sa kojom ćeš teško pogriješti u odabiru.

 

Irish Setter

Boja kose Irish Setter je za jesen ono što je Strawberry Blond za ljeto. U narednim mjesecima itekako ćemo je viđati. Duboka je, sjajna je i diskretno vatrena.

 

Warm Red

Ove jeseni, ćilibar, bakar i zlatno crvena boja kose su na velikoj sceni. Za one sa crnom ili crno obojenom kosom, ovo je dobar odabir za prelaz i dodavanje nove dimenzije svom izgledu.

 

Midnight Brunette

Boja kose koja nam daje vibracije “princeze tame”. Hladnijeg je tona i daje trenutnu oštrinu i sofisticiranost. Donosi veliku energiju visoke mode i daje priliku da pokažeš drugu stranu sebe.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...