‘Probudite’ mozak ujutro: Radnje koje će ga održati zdravim

 

aktivnost_zdravlje_mozak_raspoloženje

Jutarnja rutina je jako bitna za rad mozga i bitno je da mu pružite dovoljno vježbe kako bi bio zdrav i učinkovit. Ne trebate rješavati Sudoku u 6 ujutro, dovoljno je da napravite jednu od ove tri jednostavne stvari.

 

Lagana vježba

Kada spavamo, cijelo tijelo i svi tjelesni sustavi se znatno usporavaju, a neki čak i staju. To vrijedi i za krvožilni sustav. Ako ujutro ne pokrenete cirkulaciju s nekim laganim vježbama, osjećat ćete se tromo i umorno tijekom cijelog dana.

 

Nakon samo par minuta istezanja i par laganih vježbica vaše tijelo će se bolje osjećati. Također, ovo je najbrži način za pokretanje cirkulacije kako bi mozak što prije dobio dovoljnu zalihu kisika za cjelodnevni rad.

 

Pročitajte nešto

Ovo je jednostavan i zabavan način kako bi ostali informirani što se događa u vašoj okolini i u svijetu, istovremeno osvježavajući mozak s novim informacijama koje povezuje sa starim.

 

Pročitajte neki kratki članak o temi koja vas zanima. Ako imate volje, zadajte si da svaki dan naučite neku novu riječ. To će aktivirati vaš mozak već rano ujutro i kad dođete na posao lakše ćete započeti s dnevnim obvezama.

 

Slušajte glazbu

Dodajte u jutarnju rutinu slušanje omiljenog benda ili žanra glazbe. Dok pripremate kavu ili za vrijeme šminkanja za posao, pustite glazbu, ali ne preglasno. Slušanje omiljenih tonova će vas opustiti, dati vam dodatni polet i aktivirati mozak bez napora.

 

Nakon samo par dana praćenja ovih savjeta vaš mozak će se ujutro puno lakše aktivirati, osjećat ćete se svježije i puni poleta, a i lakše ćete obavljati dnevne zadatke.

(dvijeipozene)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO