Novi trendovi u tjelovježbi: Saznajte sve o flexerciseu

 

FLEXERCISE_TJELOVJEŽBA_ZDRAVLJE_FITNES_JOURNAL

Još početkom 2022., kod predviđanja novih trendova, mediji su se raspisali o flexerciseu, konceptu u fitness svijetu koji zagovara laganije kretanje i istezanje mišića kao alternativu dugim i iscrpljujućim treninzima koji oduzimaju puno vremena i nakon kojih se osjećamo vrlo umorno.

 

Pojam flexercisea osmislila je australska trenerica i nagrađivana plesačica, Eley May, koja zagovara razumijevanje svog tijela kroz ciljani pokret te kombiniranje vježbi fleksibilnosti i vježbi snage. May vjeruje kako svatko od nas može doseći svoj puni potencijal ako ćemo slijediti kombinaciju vježbi snage i istezanja, fokusirati se na fleksibilnost svojih mišića i postizanje unutarnje i vanjske ravnoteže.

 

Prednost koju ovaj trend donosi je što se uz takve vježbe može razvijati snaga našeg tijela jednako kao i kontroliranje svakog pokreta uz istezanje. Fokus na detalje pokreta koji se izvodi poseban je način kako se možemo mentalno povezati s vježbom koju izvodimo i tako postići pravilnije disanje i opuštanje. Dodatni plus takvoj vrsti aktivnosti je znanstveno dokazana činjenica kako vježbe istezanja izdužuju mišiće te na taj način pomažu kod prevencije ozljeda.

FLEXERCISE_TJELOVJEŽBA_ZDRAVLJE_FITNES_JOURNAL

Eley May na svojim službenim stranicama flexercise opisuje kao „pristupačan i praktičan fitness, s naglaskom na svjesno kretanje tijela čak i ako je to samo gdje i kada možete.“

 

Činjenica je da sve što ova poznata trenerica zagovara drži vodu i da takve vježbe, osim sjajne forme, mogu donijeti sjajan osjećaj mentalnog rasterećenja, upoznavanje granica vlastitog tijela i rušenje barijera koje imamo prilikom treninga.

 

Više detalja pogledajte na njenoj službenoj stranici: https://flexersize.com.au/

(slowliving)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...