Deset koraka da još više zavolite sebe!

 

atma_motivacija_feelgood_ljubav_pozitivan-stav

Vaše su potrebe i stav prema samom sebi vrlo bitni. Ako dovoljno ne volite i ne vrednujete sebe, ne zauzmete se za sebe, na taj način sebe i sabotirate.

 

Zapamtite, moguće je brinuti se o sebi, svojim potrebama i ujedno se brinuti o ljudima oko sebe.

 

Kada ispunite svoje potrebe, bit ćete daleko sposobniji pomoći onima kojima je vaša pomoć neophodna.

 

Moramo prihvatiti sebe baš onakve kakvi jesmo upravo sada.

 

Jer, sve dok ne damo ljubav svom povrijeđenom, uplašenom i nevoljenom egu, uvijek ćemo biti nesigurni i s nepovjerenjem gledati na život.

 

Zavolite još više neponovljivog sebe, najvažniju osobu u vašem svijetu:

 

1. ODBACITE SVAKI KRITICIZAM

Kriticizam nikada ne mijenja stvari. Odbijte kritizirati sebe. Prihvatite sebe točno onakvim kakvi jeste. Svatko se mijenja. Kada se kritizirate, vaše promjene kreću se u negativnom smjeru. Kada o sebi mislite pozitivno, i promjene su pozitivne.

 

2. NE PLAŠITE SAMI SEBE

Prestanite se terorizirati vlastitim mislima. To je grozan način života. Pronađite mentalnu sliku koja u vama izaziva ugodu i smjesta zamijenite svoju zastrašujuću misao onom ugodnom.

 

3. BUDITE NJEŽNI, LJUBAZNI I STRPLJIVI

Budite blagi spram sebe. Budite strpljivi sa sobom dok učite nove načine razmišljanja. Odnosite se spram sebe kao spram nekoga koga uistinu volite.

 

4. BUDITE LJUBAZNI PREMA SVOM UMU

Mržnja spram sebe predstavlja samo mržnju spram svojih misli. Nemojte mrziti sebe zato što imate određene misli. Blago ih mijenjate.

 

5. SLAVITE SEBE

Kriticizam slama unutarnji duh. Slavljenje ga podiže. Slavite sebe koliko god možete. Recite sebi kako dobro radite ma o kako maloj stvari se radilo.

 

6. PODRŽITE SEBE

Pronađite način kako da se podržite. Potražite prijatelje i dopustite im da vam pomognu. Zamoliti potrebnu pomoć, znak je snage.

 

7. IMAJTE LJUBAVI ZA SVOJE NEGATIVNOSTI

Priznajte da ste ih stvorili kako biste zadovoljili potrebu. Sada pronalazite nove, pozitivne načine za zadovoljenje potreba. Otpustite, dakle, s ljubavlju, stare negativne obrasce.

 

8. BRINITE SE ZA SVOJE TIJELO

Učite o prehrani. Koju vrstu goriva treba vaše tijelo kako bi imalo optimum energije i vitalnosti? Učite o vježbanju. U kojim vrstama vježbi uživate? Njegujte i poštujte dom u kojem živite.

 

9. RADITE S OGLEDALOM

Jedan od najlakših, najučinkovitijih i najizravnijih načina da prihvatimo sebe, onaj koji od nas ne zahtijeva nikakvo predznanje, tehnike, niti ostavlja prostor egu za skrivanje je taj da stanemo pred ogledalo i pogledamo se duboko u oči i počnemo ponavljati, bilo na glas ili unutar sebe: “Volim te i prihvaćam te u potpunosti baš onakvog kakav jesi upravo sada” sve dok cijelim svojim bićem ne osjetimo da je ta izjava postala naša unutarnja istina i da dolazi iskreno iz srca.

 

Često se pogledajte u oči. Izrazite rastući osjećaj ljubavi koju imate za sebe. Razgovarajte sa svojim roditeljima gledajući se u ogledalo. I njima također oprostite. Barem jednom dnevno recite sebi : «Volim te, zaista te volim.»

 

Ponavljajte to sve dok s vašeg doživljaja sebe ne otpadne svaka prosudba, predbacivanje, zamjeranje ili osuda. Ako u procesu izgovaranja ovih riječi osjetite da se ne možete prihvatiti jer ste u prošlosti bili ovakvi ili onakvi ili ste učinili nešto čime ste nekoga povrijedili, najbolje je da u tom trenutku oprostite samima sebi.

 

Oprost je taj čudotvorni lijek i melem kojim Ljubav zacjeljuje rane i oslobađa nas tereta prošlosti dovodeći nas u naše prirodno vrijeme – SADA.

 

10. VOLITE SEBE – UČINITE TO SADA

Ne čekajte da se dobro osjećate ili da smršavite ili nađete novi posao ili partnera. Počnite sada – i radite najbolje što možete.

(atma)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...