Nakon francuskog popularan i talijanski bob... "Chic" frizura koja pristaje svima

 

kosa_trendi_frizure_bob-frizure_talijanski-bob_ljepota_magazin_žena

U svijetu frizura, bob je klasik i nikad ne izlazi iz mode, no postoje različite varijacije ove ultra popularne frizure. Kao jedan od najvećih trendova ove godine istaknuo se talijanski bob, a ovu frizuru u posljednje vrijeme viđamo posvuda – na pistama, ali i izvan nje.

 

Ovu kultnu frizuru u izvornom obliku nosila je zvijezda 60-ih, talijanska pjevačica Raffaella Carra, a opet se popularizirala nakon što su frizeri Nick Lathan i Seán Paul Nother, poznatiji kao The Hair Bros, na društvenim mrežama podijelili video koji prikazuje dugi bob. Odmah nakon toga frizura je privukla veliku pažnju i odjednom je nose svi, a obožavaju je i slavne cure poput Kaiae Gerber i Jeanne Damas.

Prednost bob frizure je u tome što postoji zaista jako puno različitih verzija boba pa svatko može pronaći onu koja će mu idealno odgovarati. Od popularnog francuskog boba, boba sa šiškama, bixie frizure i sada aktualnog talijanskog boba.

 

Kako otkrivaju frizerski stručnjaci, talijanski bob popularan je iz nekoliko razloga. Djeluje glamurozno, dinamičan je i šik. Izuzetno je svestran i pristaje svima, a zahtijeva minimalno održavanje. Uz to, kod talijanskog boba kosa je dovoljno duga da se može svezati u rep, što je još jedna velika prednost ove svestrane frizure.

 

Što je talijanski bob?

Kod talijanskog boba kosa seže malo iznad ramena i malo ispod brade, ima minimalne slojeve koji kosi daju težinu zbog čega se stvara dojam punije i gušće kose. Naglasak je na bogatom volumenu, glatkoj teksturi i težini na vrhovima, a frizura se lako stilizira i nije ju teško održavati.

Kome najbolje pristaje talijanski bob?

Glavna prednost talijanskog boba je to što je ova frizura jako svestrana pa pristaje svima. Laska svakom obliku lica, djeluje elegantno i profinjeno, a može se nositi u posebnim, kao i u svakodnevnim prilikama. Ako razmišljaš o tome da isprobaš ovu frizuru, najprije razgovaraj sa svojim frizerom koji će ti savjetovati stil i duljinu koji će najviše odgovarati tvom obliku lica.

Kako stilizirati talijanski bob?

Uz dobro ošišani talijanski bob, s ovom frizurom nema puno posla. Kako pojašnjavaju stručnjaci, talijanski bob ima svoj oblik pa ne iziskuje puno dodatnog stiliziranja. Kako bi frizura bila postojana, frizeri preporučaju korištenje slanih sprejeva za kosu. Ako kosu sušiš fenom, možeš vrhove samo lagano uviti uz pomoć četke. Kad je kosa gotovo suha, nanesi sprej koji će poboljšati teksturu kose.

Kako slavne cure nose talijanski bob?

Od trendseterica do slavnih zvijezda, čini se kako mnoge dame obožavaju ovu svestranu frizuru. Beyonce ju je kombinirala sa 'beachy' valovima, dok se mlada manekenka Kaia Herber odlučila za klasični talijanski bob.

Francuska dizajnerica i it cura Jeanne Damas nosi malo dulju verziju talijanskog boba koji joj odlično stoji.

zena.rtl.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...