RASHLADITE SE IZNUTRA: Danas će vam biti dovoljan Mediteran u čaši u 7 prekrasnih kombinacija!

 

menta_limun_breskve_LUBENICA_slushie_limunada_ljetni-napitci_gasto_recepti

Osim što su ukusni oni ljeti imaju blagotvoran učinak na organizam jer, osim vode, u tijelo unose nutrijente, minerale i vitamine koji su važni za zdravlje organizma izloženog ljetnim temperaturnim šokovima. Omiljeni odabir su kombinacije s citrusima, ali i bobičastim voćem te krastavcima, đumbirom i aromatičnim biljem. Ljeti je teško odoljeti menti, a vas pozivamo da otkrijete vlastitu idealnu kombinaciju okusa, mirisa, aroma pa čak i boja. Osim svježeg voća, možete koristi i voćne sokove, pulpu ili pak kockice leda u kojima ste prethodno zamrznuli komadiće omiljenog voća ili začinskog bilja. Posegnite za čašom osvježenja i nazdravite ljetu na najbolji mogući način – plodovima ovog raskošnog i darežljivog godišnjeg doba.

Mediteran u čaši

Sastojci:

·         2 velika crvena grejpa

·         ½ šalice malina (može i jagoda)

·         2 grančice ružmarina

·         1 l negazirane vode

·         ½ l gazirane vode

 

Priprema:

Grejp dobro operite, ogulite ga i narežite na komadiće po želji. Stavite voće u vrč, dodajte ružmarin pa zalijte gaziranom vodom. Ostavite zatvoreno u hladnjaku otprilike sat vremena, potom dodajte običnu vodu, maline ili jagode i poslužite na sveopću radost svih prisutnih.

 

Ljubičasta limunada

Sastojci:

·         1 l vode

·         3 limuna

·         300 g svježih borovnica

·         2 žlice meda

 

Priprema:

Operite te ocijedite limune. Borovnice operite pa izmiksajte u blenderu. U malo vode zagrijte med kako bi se rastopio pa mješavinu ohladite i dodajte u vrč s vodom i sokom limuna. Dobro promiješajte pa dodajte izmiksane borovnice. Poslužite u visoke čaše.

 

Bokal svježine

Sastojci:

·         1 l mineralne gazirane vode

·         1 l negazirane vode

·         Svežanj svježe mente

·         Komadić đumbira

·         2 limuna šaka bobičastog voća

·         ½ krastavca

 

Priprema:

Voće operite, limune i krastavac narežite na kolutiće, đumbir ogulite i narežite na tanke komade. U velikom bokalu ili staklenom spremniku za napitke pomiješajte gaziranu i običnu vodu koje ste prethodno dobro rashladili, dodajte sve sastojke te mentu u cijelim grančicama ili samo listiće. Promiješajte i poslužite.


Mirisna priča

Sastojci:

·         2 grančice lavande

·         4 limete

·         šaka malina

·         4 šalice vrele vode

·         1 l hladne vode

·         1 žlica kokosova šećera

 

Priprema:

Limete dobro operite i ocijedite. Prokuhajte četiri šalice vode, dodajte grančice lavande i ostavite da odstoji desetak minuta. Procijedite, dodajte kokosov šećer, sok limete, maline i sve zalijte hladnom vodom. Promiješajte, neka kratko odstoji te poslužite.

 

Domaća limunada

Sastojci:

·         3 svježa krastavca

·         2 grančice ružmarina

·         1 šalica vode

·         3 limuna

·         3 žlice sirupa od agave

·         1 limeta za ukrašavanje

 

Priprema:

Limune i krastavce dobro operite, krastavac narežite na tanke kriške, od kojih odvojite nekoliko za ukrašavanje. Preostali dio zajedno s ružmarinom usitnite u blenderu pa dobiveni pire procijedite. Soku od krastavaca dodajte limunov sok koji ste iscijedili, rashlađenu vodu te sirup od agave. Miješajte smjesu sve dok se sirup ne otopi te razdijelite limunadu u čaše u koje ste dodali malo leda. Dekorirajte krastavcima narezanim na trakice, komadićima limete i grančicama ružmarina. Uživajte u osvježenju!

 

Slushie od lubenice

Sastojci:

·         2 šalice mesa lubenice očišćenog od koštica

·         ½ šalice soka od brusnice ili nara

·         ½ šalice drobljenog leda

 

Priprema:

Ovaj osvježavajući napitak obožavaju djeca jer je bogat okusom i zanimljive strukture zbog mrvljenog leda. Pripremite ga tako da sve sastojke dodate u blender i usitnite. Poslužite uz dekoraciju od lubenice i listiće mente ili bosiljka. Ispijajte polako.

Osvježenje s breskvama

Sastojci:

·         4 breskve

·         svježa menta

·         2 žlice meda

·         2 limuna

·         1 l kokosove vode

 

Priprema:

Breskve operite, usitnite te prelijte sokom ocijeđenih limuna i medom pa ostavite da odstoji oko pola sata. U bokal ulijte kokosovu vodu, dodajte breskve, dobro promiješajte, dodajte listiće svježe mente (količina po želji) i poslužite.

(vecernji)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...