"Lekcije" Gisele Bündchen će motivisati svaku ženu

 

Gisele-Bündchen_manekenka_moda_celebrity_star_lifestyle_feelgood_motivacija_priča

Gisele Bündchen legendarni je brazilski supermodel, jedna je od najpoznatijih svjetskih supermodela svih vremena. Gisele je inspirativna, samosvjesna žena koju ni veliki uspjeh nije uspio promijeniti, a svojom prirodnošću i jednostavnošću može biti primjer mnogim današnjim ženama.

 

„Kad bi se morala opisati u jednoj jedinoj riječi, onda bi to bila riječ jednostavna. Ja sam cura za bosonoge šetnje u trapericama i običnoj majici.“

 

Biti i opstati u svijetu modelinga, a pri tome ostati u potpunosti svoja, nije niti malo lako. Život je to koji djeluje glamurozno, ali sa sobom često nosi probleme depresije i ovisnosti. I Gisele je prošla teške periode, ali uspjela je odoljeti svim porocima i uspješno prebroditi sve nedaće. “Naučila je što je patnja i koje sve darove nosi, kao i to da najmračniji trenuci u našim životima mogu biti najveći učitelji.”

Gisele-Bündchen_manekenka_moda_celebrity_star_lifestyle_feelgood_motivacija_priča

Gisele sam pobliže upoznala čitajući njenu autobiografsku knjigu „Lekcije“ u kojoj otkriva svoj put ka smislenom životu. Karijeru je započela već s četrnaest godina. Čitatelje vodi od djetinjstva provedenog u malom gradu na jugu Brazila, do uspješne karijere, braka i majčinstva. Usprkos velikoj slavi, ostala je svoja,  prirodna, neopterećena i uvijek vjerna moralnim vrijednostima naučenim u obiteljskom okruženju. Put nije bio lak, trebala je naučiti nositi se s brojnim izazovima svijeta modelinga. Depresija i napadaji panike vrlo lako postaju svakodnevni pratitelji. Ni Gisele nije bila toga pošteđena. Na tom putu pomogla joj je disciplina koju je ponijela iz obiteljskog doma.

 

„Haranje po klubovima, opijanje, drogiranje i ostajanje dokasno nikad mi se nije činilo pametnim odabirom. Znala sam da ću se osjećati loše, da će me netko iskoristiti i da ću se na kraju osjećati slomljeno. To nije bilo za mene. Osim toga, moji su mi roditelji vjerovali. Dopustili su mi da odem od kuće kako bih se okušala kao model i nisam ih htjela razočarati nijednim svojim postupkom. Htjela sam da se ponose mnome, a htjela sam i pružiti dobar primjer svojim sestrama.“ (Gisele Bündchen, “Lekcije”)

 

Modeling – s jedne strane glamurozan, s druge strane “hladan” svijet

“Većina me ljudi poznaje samo kao sliku. Objekt. Prazno platno na koje mogu projicirati svoje priče, snove ili maštarije… Dvadeset i tri godine bila sam slika bez glasa. To je nešto što mi je zajedničko s velikim brojem žena. Zar nije mnogima od nas rečeno da naši glasovi nisu vrijedni slušanja…” . (Gisele Bündchen, “Lekcije”)

 

Njezina značajnija karijera počinje 1998. kada je dobila ulogu na reviji Alexandera McQueena. Primijećena je nakon mnogo odbijanja, a znali su joj prigovarati i da ima velik nos i sitne oči. Na prigovore se nije obazirala, slijedila je svoj put i poslala super uspješna. U svojoj karijeri pojavila se na više od 1200 naslovnica, nastupila je na brojnim revijama najpoznatijih svjetskih brendova.

Filantropkinja i aktivistkinja

Gisele je oduvijek voljela prirodu i godinama podržava razne dobrotvorne organizacije, poznata je po svome zalaganju za očuvanje okoliša.

 

„Moramo donijeti održive odluke, Zemlja nam šalje sve snažnije i snažnije poruke. Tsunamiji. Poplave. Potresi. Suše. Erupcije vulkana. Zaboravljamo, da ćemo se, kad se Zemlja razboli, i mi razboljeti.“ (Gisele Bündchen, “Lekcije”)

 

Lekcije Gisele Bündchen: “Samosvijest jedna od najvažnijih stvari u životu”

Svjesna da kvaliteta života ovisi i o kvaliteti odnosa nastojala se okruživati najboljim ljudima u svome životu. „Jedna od namjera što ih svakodnevno nastojim slijediti jest da živim svoj život što je svjesnije moguće – svjesna sebe i svega što se oko mene događa. Mislim da je samosvijest jedna od najvažnijih stvari u životu. (Gisele Bündchen, “Lekcije”)

 

Odrastala je u velikoj obitelji s pet sestara i obitelj joj je uvijek bila važna. Ni svjetska karijera je nije omela da zasnuje i vlastitu obitelj. Gisele je udana za igrača američkog nogometa Toma Bradyja. Imaju sina i kćer. Gisele je još jedna žena koju dodajemo na našu listu inspirativnih žena.

(suvremenazena)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...