Koja je vaš favorit? Bijela, tamna, s jagodom... Psiholog otkriva što omiljena vrsta čokolade govori o vašoj osobnosti

 

ČOKOLADA_LJEŠNJAK_NARANČA_PSIHOLOGIJA_KARAKTER_JOURNAL_ZANIMLJIVOSTI_ZABAVA

Otkrio je i zašto čokolada ima tako jak psihološki utjecaj na nas

 

Čokolada može biti znak ljubavi, prijateljstva, dobrosusjedskih odnosa, a može biti i pravi odabir za PMS. No, čini se da može reći nešto i o vašem karakteru. Barem tako tvrdi psiholog Darren Stanton koji je za The Sun istaknuo da nečije preferencije čokolade mogu puno reći o njihovom karakteru.

 

Tako je, kaže, obožavatelje mliječne čokolade teško zavarati, dok su ljubitelji bijele čokolade kreativni. Isto tako, otkrio je zašto mnogi od nas žude za ovim desertom te zašto čokolada ima tako jak psihološki utjecaj na nas.

 

- Psihološki žudimo za čokoladom jer ona sadrži određena svojstva za koja je poznato da potiču oslobađanje dopamina, prirodnog potiče dobro raspoloženje - rekao je Darren.

 

Dodajući da je to razlog zašto ljudi mogu žudjeti za čokoladom u stresnim situacijama, ili kada im treba utjeha ili sigurnost.

 

Što vaša najdraža čokolada govori o vama?

 

Mliječna

Ako preferirate mliječnu čokoladu onda ste vjerojatno smirena i opuštena osoba, ne stresirate se lako i spontani ste. Isto tako, ako često odabirete ovaj tip čokolade, šanse su da ste pametna osoba i uživate biti u centru pažnje.

 

Tamna

Ako volite tamnu čokoladu, velike su šanse da ste kulturni, otmjeni i sofisticirani.

 

Također, niste mrtvo puhalo, odnosno zalažete se za ono u što vjerujete, ali povremeno možete biti i kraljica drame te previše napuhati stvari.

 

Bijela

Ako preferirate bijelu čokoladu onda ste vjerojatno kreativni, često mislite izvan okvira i pozdravljate promjene. Vjerojatno ste individualist i radije biste išli svojim putem nego slijedili masu.

 

S mentom

Ako volite mentu, onda ste vjerojatno motivirani, fokusirani i poštujete tuđe misli, ideje i osjećaje. Međutim, skloni ste uvijek dobiti ono što želite.

 

Voće i orašasti plodovi

Ništa vam nije ukusnije od čokolade s lješnjacima ili možda jagodama? Onda volite raditi stvari na tradicionalan način. Vi ste tip osobe koja neće lako prihvatiti promjene, a iako ćete biti otvoreni za nove ideje, nećete ih baš često isprobati.

 

Kava

Prijatelji vam se čude, ali najviše volite čokoladu s okusom kave? Onda ste živahni, dramatični i imate pravu strast za životom. Vrlo ste pustolovni i voljni prihvaćati nove ideje te isprobavati nove stvari. Kod vas je jedino promjena stalna, i tako volite živjeti.

 

Naranča

Odabir čokolade s narančom pokazuje da ste pustolovna osoba, volite isprobavati različite stvar, ali ste i romantični. Da, ljubav je važan segment vašeg života i želite biti u partnerskom odnosu.

(zivim.gloria)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...