Beauty proizvodi za ljeto koje preporučuje poznata vizažistica

 

Odabrali smo top proizvode koje trebate spakirati u svoju ljetnu kozmetičku torbicu, a za stručni savjet smo upitali Sonju Kvesić

LOOKBOOK_LJEPOTA_ARENA-CENTAR_BEAUTY_LJEPOTA_MAKE-UP_NJEGA_KOŽE_SONJA-KVESIĆ

Ljeti je sve nekako lakše. Dani su ljepši, rješavamo se slojeva make up-a, dajemo koži da diše i neopterećenost je riječ dana. Međutim, ta neopterećenost ne smije skrenuti na put „ne-brige“ za kožu jer ljetni mjeseci mogu biti jako nezgodni ako nemate adekvatnu njegu. Svima nam je jasno da se vrijeme mijenja i da su temperature neuobičajeno visoke za ovo doba godine što znači da morate pojačati zaštitu lica i hidrataciju lica. Koliko god da volite sunce, surova činjenica je da ne postoji veća opasnost za vašu kožu od sunčevih zraka, stoga je važno znati koji su to beauty proizvodi namjenjeni baš za ljeto.

 

Dobro razmislite i o sunčanju i vremenu kada se izlažete suncu. Izbjegavajte udarne sate kad je najjače i uvijek, ali uvijek pri ruci imajte zaštitni faktor. Isti je slučaj s hidratacijom lica. Sunce i more isušuju kožu i ne krećite na godišnji odmor bez dobre hidratantne kreme koja odgovara vašem tipu kože, hijaluronskog seruma koji je nužan za kvalitetu kože i nekog ulja za lice s kojim ćete pojačati noćnu njegu lica. Sad kad smo ponovili osnovne lekcije iz njege možemo krenuti na zabavniji dio ljeta. Make up za dan i večer!

Kao što smo napomenuli na početku priče, ljeti ne smijete zagušiti lice s previše proizvoda jer postoji mogućnost reakcije. Znoj u kombinaciji s teškim puderima može začepiti pore i izazvati upale. Za dnevni make up smirite podlogu i koristite kremaste teksture. Lagano naglasite obraze i oči, a na usne uvijek nanesite kvalitetan balzam ili njegujući (sjajni) ruž u neutralnim tonovima.

 

Za večernji make up si dajte malo oduška, ali opet bez teških slojeva koji neće izgledati dobro na ljetnim vrućinama. Možete se poigrati sa smokey eyes tehnikom koja je i dalje najseksepilniji stil šminkanja za večer, ali koristite laganija sjenila i sjajne teksture.

U pomoć smo pozvali i poznatu vizažisticu Sonju Kvesić koja je napravila mini editorial i tutorial i koja nam je otkrila svoje ljetne favorite i dala nekoliko korisnih savjeta. Evo što je kazala:

 

Kada je u pitanju ljetni make up, fokusiram se na postojanost, hidrataciju, proizvode sa SPF-om, proizvode koji se nanose lakoćom, te s kojima ću postići onaj opušteni ‘ upravo sam se vratila s plaže’ look.

 

1. Neka bude minimalno, izbjegavajte teške podloge

Uz vruće i vlažno vrijeme mantra je doista ‘manje je više’. Smanjite količinu podloge koju koristite za šminkanje, lagani primer, te tonirana hidratantna krema dovoljni su za blistavost i prirodnost kojoj pristaje ljetni make up

2. Zamijenite proizvode u prahu onim kremaste teksture

Dodaju zdraviji i uravnoteženiji izgled vašoj koži, naglašavaju preplanulost, a najbolje od svega je što se nanose brzo, te ih možete koristiti na gotovo cijelom licu- obrazi, usne, pa čak i oči!

 

3. Bronzer Bronzer Bronzer

Jedan od mojih omiljenih ljetnih proizvoda. Ljetni favoriti su mi oni s tračkom zlatnog pigmenta (shimmera) u sebi, koji će večernjim izlascima dati onaj dodatni glamurozni efekt.

 

A neke od proizvoda s kojima ćete postići ovaj look, ali i njegovati kožu u ljetnim mjesecima, donosimo u galeriji ispod.














(lookbook)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO