Baka savjetuje: Uvijek se lijepo obuci i našminkaj... Budi lijepa prije svega sebi!

 

savjeti_ljepota_njega_briga-o-sebi_ljubav_sreća_zadovoljstvo_journal

Ako pogledate malo po internetu sigurna sam da ćete naći bezbroj savjeta drugih žena i raznih stručnjaka o tome kako treba živjeti.

 

Mnogi od tih savjeta su potpuno beskorisni i teško ih je primijeniti u životu, ali zato postoje oni savjeti koje uvijek možemo iskoristiti, a to su savjeti naših baka. Na internetu sam našla savjete jedne 96godišnje bake koji će vam, sigurna sam, biti od velike koristi.

 

1. Koliko je važno biti voljen; Ako žena nije voljena ona prestaje da vjeruje u sebe. Postaje džangrizava i arogantna i niko ne voli biti u njenoj blizini. Kada je žena voljena, ona postaje samodovoljna, ona je vedra, vesela i nikada se ne ljuti.

 

2. Kako prihvatiti godine; Želja da se ostane mlad je apsolutno nerealna i nemoguća zato moramo početi sebe shvatati realnije. Jako je važno prihvatiti da se jedna faza našeg života završila i da smo prešli u drugu.

 

3. Ne svađaj se; Iako nije uvijek dobro biti popustljiv i pokoran, ova 96godišnjakinja ističe da je ponekad dobro biti popustljiv. Tako ćete sebe poštedjeti brojnih svađa i rasprava i što je najvažnije, sačuvaćete svoje živce.

 

4. Briga o sebi; Jako je važno da žena vodi računa o sebi i da uvijek bude sređana i našminkana. Nikada ne znate kada će vam na vrata pokucati nezvani gosti. Ova 96godišnjakinja ističe da žena uvijek treba da bude lijepa prvo sebi, a ako je lijepa sebi onda će biti lijepa i privlačna i drugima.

 

5. Imajte strpljenja; Kada vam nešto ne ide od ruke ostavite to za kasnije. Sačekajte nekoliko dana i ono što vam se činilo nemoguće za obaviti prije samo nekoliko dana, sada biste mogli napraviti sa lakoćom.

(infpult)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...