5 savjeta o tome kako preživjeti toplinski val

 

toplinski-val_vrućine_visoke-temperature_ljeto_sladoled_voda_klima

Kada pomislite da vam je previše vruće, sjetite se samo da je ovo ljeto hladnije od svakog idućeg kojeg nas čeka. Zahvaljujući klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju, prošla su vremena kada smo se čudili brojci od 30 stupnjeva koja nas je ponekad znala zahvatiti na vrhuncu srpanjskih vrućina.

 

S obzirom na trenutne temperature i prognoze onih koje nas tek čekaju, nekako nam nedostaje tih 30 stupnjeva da se rashladimo.

 

Da bi vam pomoglo preživjeti ove vrućine, donosimo 5 savjeta o tome kako preživjeti toplinski val.

 

Rashlađeni prostor

Bez klime i rashladnih sustava više se jednostavno ne može. Ako možete, sakrijte se u hladnoću vlastitoga doma ili posjetite prijatelja koji ima klimu. I neka vam ta osoba postane najbolji prijatelj.

 

Hrana koja rashlađuju

Ključno je ostati hidratiziran da bi preživjeli ove sulude temperature. Uz vodu, ubacite u prehranu namirnice koje će vas hidratizirati kao što su krastavac, jabuka, lubenica  i rajčica.

 

Bazen i more

Ako ste pronašli prijatelja koji će vam ustupiti svoj dnevni boravak da se hladite pod klimom, bilo bi idealno da nađete i jednog koji ima bazen. Onda ste dobili na lotu. U suprotnom, ohladite se na javnim bazenima ili na moru, ali u periodu kada sunce nije najjače i u debeloj hladovini.

 

Sladoled

Nema ništa što će pružiti veće zadovoljstvo od ledenog sladoleda. Odaberite svoje omiljene okuse i rashladite se omiljenom ljetnom poslasticom. Donesite koji i tom prijatelju kod kojeg se grebete za klimu.

 

Voda, voda i samo voda

Izrazito je važno unositi više vode no ikad. Možete dodati i kriške limuna ili biljaka kako bi vam malčice promijenila okus za slučaj da vam je obična voda dosadila.

(novilist)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO