SLIP ON MOKASINE prijete da postanu omiljena ljetna obuća... Daju potrebnu dozu elegancije i chic-a, ali i udobnosti

 

MOKASINE LETO MODA LETO 2022 TREND SLIP-ON_MOKASINE_OBUĆA_OBUĆA-ZA-LJETO_moda

"Manje je više, ali i bolje“ je novi moto kupovine, a vi ga možete primjeniti prije svega na cipele. Najbolje rješenje za predstojeće ljeto su slip on mokasine.

 

Slip on mokasine za ljeto idealne su za sve žene koje su tokom hladnijih dana rado nosile klasične mokasine u kožnim varijantama.

 

Stajlinzima modnih influenserki posljednjih mjeseci nerijetko dominiraju trendy cipele jednostavne i udobne poput patika, a opet prikladne za sve elegantnije prilike. Riječ je o ljetnjoj verziji mokasina koje su osvojile trendseterke.

Takozvane slip-on mokasine, kao kombinacija stylish natikača i klasičnih cipela uspjele su da zaintrigiraju veliki broj it djevojaka, a za popularnost ovog modela obuće brojni ističu italijanski brend Gucci.

Kada je dizajner Alessandro Michele na čelu Guccija predstavio slip-on verziju kultnih Horsebit cipela, modnoj javnosti nije dugo trebalo da prigrli njegov ‘izum’, a za njegovim primjerom poveli su se brojni drugi brendovi poput Tod’s-a i JW Anderson.

Njihovo glavno obilježje jeste dizajn koji sprijeda izgleda poput običnih mokasina, dok cipele pozadi krasi potpuno otvorena peta, poput papuča. Jedna od prednosti im je što se vrlo lako nose i kombinuju sa različitim odjevnim komadima, što svojim outfitima dokazuju mnoge trendseterke i street style zvijezde.

(elle)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...