SAIE: Beauty brend za kojim je poludio cijeli svijet

 

ljepota_kozmetika_journal_instagram_tik-tok_brend_saie_beauty

Svjedoci smo da je zadnjih nekoliko godina beauty tržište zasićeno novim proizvodima i brendovima. Inovativni proizvodi koji su cjenovno pristupačni vladaju konkurencijom, a platforme poput Instagrama i Tik Toka samo pospješuju njihovu prodaju. Međutim, hype koji se stvara oko novih brendova na tržištu je u potpunosti opravdan. Naime, većina novih brendova na tržištu okrenuta je održivom razvoju, minimalističkom dizajnu, i možda najvažnije, njihovi proizvodi sadrže clean sastojke. Jedan od novijih brendova na tržištu čiji su nas proizvodi oduševili je Saie.

Saie je brend čija priča seže u 2019. godinu. Osnivačicu Laney potaknulo je kreiranje brenda jer je bila u potrazi za brendom koji ljepotu svodi na ono najbitnije – jednostavnu ideju da se osjećamo dobro prilikom nošenja šminke. Pokretanje brenda bio je riskantan potez s obzirom da je pandemija 2019. godine bila u punom jeku, ali rizik se isplatio.


Saie je brend koji proizvodi održivu kozmetiku koja je namijenjena svim ženama, a kreiran je formulacijama i teksturama koje praktički daju ‘drugi sloj’ našoj koži. Od samog lansiranja pa do danas, mnogi proizvodi glase kao jedni od najboljih na tržištu.

 

Među najprodavanijima su korektor, tekuće rumenilo i BB krema za koje mnogi kažu da su se ustalili kao stalan gost u njihove kozmetičke torbice. Upravo su ovi proizvodi i proglašeni jednim od najboljih od strane vladajućih beauty magazina. Odnosno, Saie BB krema proglašena je najboljom BB kremom od strane Allure magazina, dok je Saie tekuće rumenilo osvojilo Glamour nagradu za najbolji proizvod 2022. godine. Sa sigurnošću možemo reći kako je Saie jedan od brendova koji će u budućnosti još više rasti, a upravo njegovi proizvodi postati će holy grail proizvodi mnogih.

 

Saie kozmetiku možete pronaći na web stranici Cult Beauty.

(journal)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...