Retrogradni Saturn nam donosi važne životne lekcije

 

ASTRO_SAVJETI_ASTROLOGIJA_HOROSKOP_LIFESTYLE_MAGAZIN_RETROGRADNI-SATURN_SATURN_HOROSKOP_JOURNAL

Ispratili smo retrogradni Merkur, ali ciklus retrogradnosti se nastavlja i to jednim dugotrajnim tranzitom Saturna. Međutim, ne mora svaka retrogradnost i kretanje neke planete unazad značiti propast i turobnost – to jednostavno može biti “razdrmavanje” stvarnosti, pregled života i fokusiranje na prioritete. Planete koje su najudaljenije od Sunca sporo se kreću, pa će i sadašnji retrogradni Saturn napraviti dugi tranzit i trajaće u posljednjim danima proljeća, tokom čitavog ljeta i završiće se tek u jesen 22. oktobra kada konačno postaje direktan.

 

Saturn ima reputaciju mračne i teške planete sa otežavajućom energijom, jer je Saturn strog učitelj koji želi da naučimo šta ustvari znači odgovornost, te Saturnove lekcije ponekad i nisu baš tako lake. Ali ako prigrlimo Saturn, ova planeta će nas podstaći da budemo najjača verzija sebe, čak i ako to znači da se moramo nositi s malo krvi, znoja i suza. Ako odvojimo vrijeme da integrišemo lekcije koje nas Saturn pokušava naučiti, to može potpuno promijeniti život!

 

Ono što će nam tranzit Saturna koji se kreće unazad donijeti jeste razmišljanje o tome gdje smo u životu i da li smo na putu da postanemo svoje najviše i najautentičnije “Ja”. Od Saturna dok je u retrogradnom hodu često ćemo dobiti neophodne alate da iskoristimo svoje jedinstvene darove i prihvatimo svoju sudbinu. Trik u suočavanju sa Saturnom nije u tome da se obeshrabrimo njegovim izazovima, već da zastanemo i poslušamo poruku koju planeta discipline pokušava da nam pošalje.

 

Saturn će stajati retrogradno i vjerovali ili ne, neće biti tako loše. Kada jedna od ovih dalekih ljepotica hoda unatrag, to nam daje priliku da udvostručimo glavnu životnu lekciju. Zbog toga je veoma važno da budemo svjesni onoga što nam se dešavalo na dan kada je Saturn krenuo retrogradano. Lekcije koje dobijamo od ovog disciplinovanog učitelja uglavnom obuhvataju ličnu odgovornost, savladavanje strahova i stvaranje snova opipljivim, praktičnim i čvrstim. Ako prihvatimo Saturna kao maestralnog učitelja, možemo ga dobiti kao saveznika životnog. Na kraju krajeva, retrogradni Saturn se odnosi na ubrzavanje procesa karme, pa neke će karte će se posložiti kako treba.

 

Budući da je Saturn krenuo retrogradno kroz Vodoliju bićemo usredsređeni na društvene krugove, filantropske ciljeve i viziju budućnosti. Bilo bi dobro da odvojimo vrijeme i razmislimo o tragu koji ostavljamo na svijetu, jer Vodolija želi učiniti planetu Zemlju boljim mjestom za sve koji žive na njoj, pa je idealno vrijeme za timski rad i za stvaranje rad za više dobro.

 

Veliki pomak će se desiti u kosmosu tokom retrogradnog tranzita Saturna, jer je on gospodar strukture, discipline, autoriteta i karme, što ga čini jednom od najstrašnijih planeta u cijeloj astrologiji. Međutim, prije nego što počnemo da se plašimo i strepimo nad događajima koje nam ovaj tranzit donosi i uvučemo se u ponor brige, treba imati na umu da bi ova retrogradnost zapravo mogla biti dobra stvar.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...