Ovog ljeta za osvježenje pripremite domaći sladoled s okusom Mediterana

 

DOMAĆI_SLADOLED_RECEPTI_SLADOLED_SLADOLED-OD-LAVANDE_Lavanda_med_recepti_kuhinja_desert_slatko

Slastica koju je jednostavno napraviti, a okusom će vas oduševiti.

 

Omiljeni ljetni desert većini ljudi je sladoled. Ta slasna talijanska poslastica poznata je u raznim verzijama još od antičkog Rima, a danas je izbor sladolednih okusa takav da doista nema čega nema. Od alkoholnih sladoleda s votkom i ginom pa sve do klasika od čokolade, jagode ili limuna – selekcija opcija je golema, a mi se svakog ljeta potrudimo isprobati barem par novih okusnih kombinacija koje nam iznenande nepce.

 

Tako smo naišli i na recept za sladoled od lavande, omiljene mediteranske biljke divne ljubičaste boje, a koja u kombinaciji s medom i mascarpone sirom čini pravu slasnu bombu. Iako ovaj sladoled možda nećete pronaći u svojoj lokalnoj slastičarnici, definitivno ga možete napraviti kod kuće jer izrada nije komplicirana, a trud će vam se itekako isplatiti.

 

Recept za ovaj kremasti domaći sladoled s mediteranskim okusnim twistom pronađite u nastavku i uživajte u sladolednoj senzaciji kakvu još nikad niste okusili.

Sastojci:

·         4 bjelanjka

·         3/4 šalice bijelog šećera

·         2 žlice meda

·         1.5 šalica punomasnog mlijeka

·         1/2 šalice slatkog vrhnja

·         1 šalica mascarponea

·         2 žlice mljevene lavande

 

Priprema:

U zdjeli prvo dobro izmiksajte bjelanjke i šećer.

U lonac stavite mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte med. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne ključati. Uklonite s vatre, izlijte u hladan lonac, dodajte bjelanjke, promiješajte i vratite na vatru. Kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući dok se smjesa ne počne lijepiti za kuhaču, 5 do 6 minuta. Uklonite s vatre i izlijte u drugi lonac, poklopite i pustite da po loncu teče hladna voda.

Umiješajte lavandu i mascarpone i dobro promiješajte. Pustite da stoji oko 20 minuta.

Smjesu stavite u plastičnu posudu, pokrijte i pustite da stoji u zamrzivaču najmanje 1 sat.

 (jolie)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...