Mjesečni horoskop za lipanj 2022.

 

horoskop_mjesečni-horoskop_lipanj_juni_mjesečni-horoskop-za-lipanj-2022_journal_astrologija_zabava_lifestyle

Merkur napokon kreće u direktni hod, ali sada retrogradan postaje Saturn, pa ćemo svi morati trpjeti određena društvena ograničenja. Zadržavanjem optimizma i pozitivnog stava u razgovorima, može se ostvariti napredak, ali treba paziti na skrivene detalje. A kako će se Saturn odraziti na sve znakove pročitaj u nastavku.

 

OVAN

Opći pregled

Nakon što Merkur napokon krene u direktni hod (3.), u tvojoj zoni novca i vrijednosti, važno je razgovarati iskreno i promišljeno. No tih prvih nekoliko dana lipnja bit će posebno teški, jer već 4. Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.) u zoni prijateljstva i ciljeva, pa je dobro ne donositi važne odluke tih dana. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za dogovor, naročito ako je druga osoba naporna i teška. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o ljubavnom odnosu (ovo vrijedi za sve znakove).

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): obiteljske teme, kao i one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija.

 

Mjesečni aspekti

Tvoja zona osobnosti je snažno naglašena ovaj mjesec, dok ti Mars podiže razinu aktivnosti, a tu je i dobroćudni Jupiter: hrabre prati sreća – bio bi opis ovog dvojca! Druga dva astrološka polja također su naglašena ovaj mjesec – ona novca i prihode, te komunikacija, ideja i razmišljanja.

 

Prva četiri dana ipak nam svima donosi mentalni nemir, jer Merkur usporava i ulazi u napet aspekt sa Saturnom: moraš uložiti puno napora za postizanje nekog dogovora, a u svemu ulogu igra novac. Ili s nekim prijateljem moraš riješiti pitanje duga ili neki plan zahtijeva financijsko snalaženje. Saturn kreće u retrogradni hod gotovo istovremeno (4.), dok Merkur kreće direktno (3.). S realističnim stavom i uz dovoljno vremena, sve se može riješiti. Merkur i Pluton (9.-11.), iznose neku tajnu na vidjelo, a vezana je uz posao i prihode. Pažljivim proučavanjem svih detalja, kao detektiv otkrivaš sve što ti je potrebno. Neka nagla, možda i sretna okolnost, donosi iznenadan novčani priljev (12.). Ako je u pitanju ljubav, opet je važno biti iskren. No, neki traže nove ljubavne impulse, a u tom slučaju će naići na neočekivanu priliku za užitke! Merkurov ulazak u svoje Blizance nudi priliku za te iskrene razgovore, puno komunikacija svih vrsta. Sad pokaži bogatstvo svojih ideja i rješenja.

 

Pun Mjesec u Strijelcu (14.) ulazi u nezgodan odnos s Neptunom, pa se ne bi trebala baš upuštati u nerealne ideje i maštanja. Možda te neki umjetnički talent potakne na velike stvari, ali je lako moguće da ćeš doživjeti i veliku frustraciju. Ne oslanjaj se na intuiciju. I u idućim danima važno je zadržati fokus i konstantan napor u radu na planovima. Oko 18., želiš osigurati novčani uspjeh, no ni to neće ići baš lako. Tri dana kasnije, dobro usmjerena strast pomaže na poslu, nakon što si obavila sve zaostatke.

 

Ulazak Sunca u Raka prebacuje glavni fokus na teme doma i obitelji, kao i osjećaj sigurnosti. Mladi Mjesec (29.) označava početak novog ciklusa kod kuće: želiš obogatiti svoj prostor, no pitanje je jesu li želje veće od trenutnih mogućnosti. Venera mijenja znak (22.), a u Blizancima pomaže u svakodnevnim nastupima i razgovorima, stoga iskoristi svoj šarm; vjerojatno ćeš privući mnoge zainteresirane poglede. Lipanj stvara neke teškoće, koje možeš uz puno discipline riješiti dobrim idejama i smirenim razgovorom, što tebi, kao nekom tko sve voli brzo rješavati, može stvoriti psihološki pritisak, no važno je prilagoditi se sadašnjoj situaciji.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

BIK

Opći pregled

Nakon što Merkur napokon krene u direktni hod (3.), u tvom znaku, važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Ipak, prvih nekoliko dana lipnja bit će posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.) u polju karijere, pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u vezi novca (ili ljubavi).

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): komunikacije, bliska rodbina, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija, a osjetit ćeš to i na financijama.

 

Mjesečni aspekti

U prva tri tjedna najviše si usmjerena na svoju novčanu situaciju i prihode, ali i tvoj znak je naglašen zbog prisutnosti Urana u dugotrajnom boravku, zatim tvoje vladarice Venere i Merkura, koji 3. prestaje biti retrogradan. Upravo je Merkur krivac za probleme u komunikaciji, naročito u vezi posla, zbog pritiska nadređenih i velikog tereta obaveza. Baš u prva četiri dana teško nalaziš načina za rješavanje teškoća, pa iskoristi svoju strpljivost i upornost, jer će ti trebati. Nakon što Merkur krene u direktni hod, upravo Saturn postaje retrogradan, pa ćeš do listopada morati prihvatiti sporiji ritam na poslu, zbog čega neće biti prostora za napredak. Neke važne detalje ćeš otkriti 9.-11., a odnose se na tvoju dugoročnu životnu viziju, obrazovanje ili strane zemlje. Merkurova prisutnost u Blizancima (od 13.), pomaže ti u planiranju godišnjeg budžeta.

 

Venera se spaja s Uranom u Biku (12.), a taj aspekt često ima ljubavna-seksualne konotacije: moguće da ćeš nekog opčiniti i brzo ćete završiti u vrućem zagrljaju ili je riječ o nekoj iznenadnoj i dobroj financijskoj vijesti. Ako si u vezi, trebaš biti iskrena prema sadašnjem partneru i objasniti da ti se desilo nešto neočekivano. Naravno, tražiš li nešto posebno i uzbudljivo, imaš priliku za neplanirani užitak.

 

Pun Mjesec u Strijelcu (14.) ukazuje na neku financijsku obavezu, a možda je riječ o prijatelju koji ti pokušava zamagliti vid, pa je važno to riješiti. Moguće je da si sama nerealna u vezi nekog plana, ali uz veliki napor 15.-16., možeš sve riješiti na svoje zadovoljstvo. Samo nemoj previše maštati. Šarm kod šefova možda neće naići na osmijeh oko 18., ali sa svojim kreativnim talentima ipak postižeš dovoljno. Intuicija, ali i logika ti savršeno rade (19.-20.), pa možeš donijeti sve važne odluke.

 

Ulaskom Sunca u znak Raka (21.), fokus se prebacuje na komunikacije, ideje i razmišljanje. Venera također mijenja znak i ulazi u Blizance (22.) a donosi dobre vijesti kad je riječ o prihodima. Možeš dobiti neki sitni bonus, poklone ili komplimente. Zadnji dani mjeseca pokazuju tvoju psihološku snagu kojom svladavaš probleme na poslu (27.-28.), a Mladi Mjesec (29.) samo nosi opasnost od nerealnih maštarija u planovima. Ipak, Venera i Jupiter tih istih dana čine te puno vedrijom i punom optimizma.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

BLIZANCI

Opći pregled

Nakon što tvoj Merkur napokon krene u direktni hod (3.), važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Ipak, prvih nekoliko dana lipnja bit će posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.), pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): novac, prihodi, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u tvoje Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija, a ti ćeš sjajiti šarmom.

 

Mjesečni aspekti

Retrogradni Merkur ti je zadao puno problema i bacio te u autoanalizu, pa si bila zbunjena i smušena zadnjih desetak dana. Tvoj će vladar napokon krenuti u direktni hod (3.), ali u prva četiri dana njegov naporan aspekt sa Saturnom još uvijek ne daje jasnu sliku pri odlučivanju oko tvojih dugoročnih planova, u vezi putovanja ili obrazovanja. Dodajmo tome i da će u sljedećih pet mjeseci Saturn biti retrogradan (od 4.), pa će sve te teme biti usporene, što zahtijeva puno strpljenja. Istražiš li sve važne detalje i podatke, od 9. do 11. uspijevaš stvoriti psihološki mir kad je riječ o financijskim obvezama ili u onome što emocionalno dijeliš s partnerom.

 

Neki iznenadnih ljubavni susret može završiti veoma uzbudljivo oko 12., naročito kad se radi o nečem skrivenom. Bilo bi dobro da si iskrena i prema sebi i prema partneru, ako si u stalnoj vezi. Naravno, ako si slobodna i otvorena za nove doživljaje (što obično jesi), prepusti se neplaniranim užicima. Merkur ulazi u Blizance (13.), pa je normalno da sada najviše razmišljaš o sebi. Ovo je tvoje doba, jer se Sunce još tjedan dana nalazi u tvom znaku.

 

Pun Mjesec u Strijelcu (14.), što je tvoja zona partnerstva pod maglovitim je utjecajem Neptuna, stoga moraš maknuti sve iluzije kad je u pitanju veza. Partner sada traži da se posvetiš i njegovim potrebama, nakon što si u prethodna dva tjedna ti bila u prvom planu. Dani od 15. do 17. pojačavaju konfuziju, ali sve možeš riješiti discipliniranim radom i dobrom fokusiranošću na svoje obaveze. Možda ne uspijevaš baš u svim planovima, no maštovitost ti sada može pomoći u profesionalnim zadacima. Sjajan odnos Merkura i Jupitera (19.-20.) pomaže ti u donošenju pravilnih odluka kad je riječ o planiranju ciljeva, a možda u svemu imaš i pomoć prijatelja. Strast možeš pokazati u ljubavi (21.) ili u rješavanju financijskih obaveza.

 

Od 21., ulazak Sunca u znak Raka fokus prebacuje na novčana pitanja i zaradu. Za tebe je sjajna vijest dolazak ljupke Venere u Blizance (22.), čime se pojačava tvoj šarm, dobro raspoloženje, a komplimente primaš sa svih strana. Ovo je vrijeme za modni preobražaj ili kozmetički tretman. Mladi Mjesec u Raku (29.), označava početak nove financijske faze, ne moraš biti oprezna da ne potrošiš previše u idućih mjesec dana. Naime, vjerojatno si želiš kupiti nešto lijepo, možda i luksuzno.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

RAK

Opći pregled

Nakon što Merkur napokon krene u direktni hod (3.), važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Ipak, prvih nekoliko dana lipnja bit će posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.), pa je dobro odmah ne donositi važne odluke oko dijeljenih financija. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna u vezi jednog prijateljstva, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u vezi ljubavi.

 

Sunce osvjetljava tvoj znak Raka (21.): razmišljanja, ideje, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija i više ćeš uživati u njegovanju uma, duha i tijela.

 

Mjesečni aspekti

U prva tri tjedna energija ti je još uvijek na nešto nižoj razini, dok analiziraš što si sve napravila u prethodnih godinu dana i prikupljaš snagu za novi godišnji ciklus, koji počinje ulaskom Sunca u tvoj znak (21.). Retrogradni Merkur u zoni planova, ciljeva i prijatelja sukobljava se s teškim Saturnom u zoni financijskih obveza u prva četiri dana, pa ćeš morati uložiti puno truda kako bi dobro isplanirala sljedeće pothvate. Uzmi u obzir da ću te do 10. mjeseca kočiti upravo Saturn, koji postaje retrogradan 4. No, ti uvijek nađeš neko rješenje, a sada možeš koristiti intuiciju uz logiku. Neki važan detalj ili tajnu bi mogla otkriti (9.-11.), a moguće da se tiče partnera, možda uz pomoć nekog prijatelja. Odlučiš li se na izlazak oko 12., neki uzbudljivi susret bi se mogao pretvoriti u neočekivani užitak, a privlačnost je trenutna!

 

Merkur se pridružuje Suncu u tvojoj zoni izolacije (13.) i sada još više analiziraš koje poteze moraš napraviti kad započne tvoje doba. Ovo je period analize i promišljanja nasamo, dok puniš baterije i skupljaš snagu. Zato je za tebe važan i Pun Mjesec (14.) u tvojoj zoni svakodnevnog rada, obaveza i zdravlja; važno je da što realnije sagledaš svoju situaciju i dugoročne planove, bez neutemeljenih maštarija. Sada možeš smisliti konstruktivan plan (15-16.), ali opet bez prevelikih iluzija (16.-18.). Cijeli mjesec glavnu energiju usmjeravaš u profesionalne aktivnosti, gdje ti ide prilično dobro, a 19.-20. pokazuju da si u stanju donijeti najbolje odluke.

 

Sunce napokon ulazi u tvoj znak (21.): vraća ti se energija, započinje tvoje doba, a ulazak Venere u Blizance (22.) unosi vedrinu u tvoju psihu, pa se možeš nasamo prepustiti onome što te najviše veseli. To baš može biti neki ljubavni užitak, daleko od tuđih pogleda, kad pokazuješ posebno strast u partnerovom zagrljaju.

 

Mladi Mjesec u tvom znaku (29.) označava početak nove osobne faze, pa iskoristi konstruktivan aspekt Marsa i Saturna (27.-28.) i pokaži zašto si sve sposobna na poslu. Zadržiš li vedar duh i optimizam, smiješi ti se napredak u karijeri.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

LAV

Opći pregled

Nakon što Merkur napokon krene u direktni hod (3.), važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Prvih nekoliko dana lipnja ipak će biti posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.) u polju partnerstva, pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u vezi ljubavi.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): psihološka stabilnost, obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija, a prijatelji i izlasci će ti značiti više.

 

Mjesečni aspekti

Tvoje Sunce u prva tri tjedna prolazi zonom planova, ciljeva, društvenih aktivnosti i prijatelja, ali prilično je aktivno i u tvojoj zoni karijere i profesionalnih postignuća. Tu svoj retrogradni hod polako završava Merkur, ali u prva četiri dana sukobljava se s hladnim i strogim Saturnom iz tvoje zone partnerstva. Privatni ili poslovni partner postavlja se vrlo tvrdo i teško je naći nekakav dogovor. Moraš uložiti sve svoje diplomatske sposobnosti i maštovitost kako bi zadovoljila svoje potrebe. Merkur kreće u direktni hod (3.), ali već sljedeći dan Saturn postaje retrogradan, sve do listopada. Najvažniji odnosi neće puno napredovati i morat ćeš ih dobro analizirati kako bi vidjela što te doista zadovoljava. Na poslu ćeš ostvariti zamjetan uspjeh u danima 9.-11., nakon što proučiš i otkriješ svaki važan detalj, ma kako skriven bio. Uzbudljiv spoj Venere i Urana u zoni karijere (12.), može donijeti iznenadni napredak ili te opčinila osoba od autoriteta. Merkur se 13. pridružuje Suncu, pa puno komuniciraš s prijateljima, poznanicima interesnim grupama čiji si član. Ovo je dobro vrijeme za planiranje važnih ciljeva.

 

Pun Mjesec u Strijelcu (14.), tvojoj zoni ljubavi i kreativnosti, pod mutnim je utjecajem maglovitog Neptuna, pa moraš posvetiti pažnju ljubavnom partneru, jer emocionalni život traži razjašnjenje. Možda si se malo previše okrenula izlascima i druženju s prijateljima, pa se draga osoba osjeća zapostavljeno. Sve se može riješiti pozitivnim naporom (15.-16.), ali izgleda da to i nije baš sve jasno, stoga pokaži više romantike i smanji iluzije (18.). I u ovom slučaju se preporučuje iskrenost i otvorenost. Već 19.-20. pokazuju da imaš odličnu moći rasuđivanja i donošenja pravilnih odluka.

 

Tvoje Sunce ulazi u znak Raka (21.), a tebi je sada energija na nešto nižoj razini. Vrijeme je za analizu svega učinjenog u prethodnih godinu dana, kao i za više odmora i punjenja baterija. Strast na poslu možeš još pokazati 21., što će šefovi jako cijeniti. Venera ulazi u Blizance (22.), pa se možeš još više prepustiti izlascima i opuštenom druženju s prijateljima i planiranju sljedećih poteza. Za kraj, Mladi Mjesec u Raku (29.), označava fazu kad se trebaš više odmarati i izolirati od vanjske buke, te raditi na poboljšanju partnerskih odnosa. Uz dobar stav, ovo može biti veoma pozitivno I optimistično razdoblje.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

DJEVICA

Opći pregled

Nakon što tvoj Merkur napokon krene u direktni hod (3.), važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Prvih nekoliko dana lipnja ipak će biti posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.) u polju rada i obaveza, pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u vezi ljubavi ili posla.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): prijateljstva, ciljevi i planovi, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija, a prijatelji i izlasci će ti značiti više.

 

Mjesečni aspekti

Tvoj Merkur završava svoj retrogradni hod u znaku Bika (3.), ali u prva četiri dana stoji u napetom aspektu sa Saturnom u zoni svakodnevnog rada, obaveza i zdravlja. Razgovor sa šefom na poslu opterećenje teškoćama ili jednostavno imaš preveliki teret radnih obaveza, pa se teško postiže kompromis. Moraš uložiti velike svoje napore kako bi svi bili zadovoljni. Ne zaboravi da se Sunce u prva tri tjedna nalazi u tvojoj zoni karijere, u koju Merkuru ulazi 13., pa će biti puno razgovora i planiranja oko projekata.

 

No, prije toga, u danima 9.-11., otkrivaš neke tajne u vezi ljubavnog odnosa, kad napokon izvlačiš sve što te mučilo u prethodnom razdoblju. Inače si sumnjičava po prirodi, a sad se pokazuje da si bila u pravu. Bez obzira hoće li doći do pomirenja ili si otvorena za nešto novo, Venera i Uran ti 12. pripremaju iznenađenje u vidu posebnih ljubavnih uzbuđenja! Ako si otvorena za nova iskustva, taj dan budi spremna na neočekivano.

 

Pun Mjesec (14.), stavlja naglasak na dom ili člana obitelji, a moguće da opet ima veze s partnerom i čini se da tu još uvijek nije sve sasvim jasno. Sve bi mogla riješiti oko 18., uspijete li se okrenuti najljepšim emocijama i obnoviti povjerenje. Za to ćeš imati prilike 21., kad pokazuješ svoju strastvenu stranu. Istovremeno, moraš uložiti velike napore za sređivanje situacije na poslu, samo se trebaš koncentrirati na konstruktivna rješenja. Kad su u pitanju novčane obaveze, 19.-20. pokazuju da nepogrešivo donosiš dobre odluke.

 

Sunce prelazi u znak Raka (21.) i tada se više okrećeš postavljanju planova i ciljeva, te izlascima i druženju s prijateljima. Venera dan kasnije ulazi u zonu karijere i poboljšava odnose s pretpostavljenima, a tada ti i sve ide od ruke. Mars i Saturn donose konkretno financijsku korist od radnih napora (27.-28.), dok Mladi Mjesec (29.) govori kako razumna doza optimizma i pozitivnog razmišljanja mogu pomoći u poslovno-financijskim temama.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

VAGA

Opći pregled

Merkur napokon kreće u direktni hod (3.), pa je važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Prvih nekoliko dana lipnja ipak će biti posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.) u polju ljubavi, pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u vezi ljubavi.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): profesionalne aktivnosti, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati opuštenija i veselija.

 

Mjesečni aspekti

Dok Sunce u prva tri tjedna još prolazi znakom Blizanaca, orijentirana si na teme obrazovanja, stranih zemalja, pravnih poslova, izdavaštva i svoje dugoročne vizije. U zoni dijeljeni financija i obaveza, uz Uran ovdje su još i Venera i Merkur koji završava svoj retrogradni hod (3.). U prva četiri dana, njegov sukob s hladnim Saturnom govori o naporima za osiguravanje sredstava za neki kreativni projekt. Svojim diplomatskim sposobnostima možda ćeš i uspjeti izvući zadovoljavajuće rješenje. Alternativno, U ljubavi ne štima sve pa bi razgovori mogli pomoći, iako je pametnije pričekati da Merkur napokon krene u direktni hod.

 

Nažalost, Saturn kreće postaje retrogradan (4.) pa očekuj zastoje i usporavanje u pitanjima emocionalne potpore i kreativnosti. No, to nije nešto što ipak sada ne možeš posložiti: u zoni odnosa i veza, Mars pokazuje da partner vodi glavnu riječ, no čini se da to i nije tako loše jer mu sve polazi za rukom. Neku važnu tajnu ili podatak u vezi doma ipak otkrivaš (9.-11.), što ti pomaže riješiti važno financijsko pitanje. To se sve potvrđuje i 12., pri spoju tvoje Venere s nepredvidljivim Uranom. Naravno, ovaj aspekt ima i snažne seksualne konotacije, pa će mnoge Vage uživati u iznenadnom uzbuđenju. Merkur prelazi u Blizance (13.), a učenje ili putovanje dolaze u prvi plan.

 

Pun Mjesec (14.) govori kako vlada određena konfuzija u tvojoj glavi kad je riječ o radnim zadacima, pa se moraš dobro koncentrirati u sljedećih pet dana. Pokaži svoju umjetničku kreativnost, ali ne odlazi previše u maštarije, već ostani organizirana. U dobrim odlukama pomaže ti i partner (19.-20.), što stvara čvršću vezu između vas. To je prilika da opet pokažeš koliko si strastvena (21.) ili uspijevaš dobiti neka sredstva vezana uz dom.

 

Sunce prelazi u znak Raka (21.), pa se potpuno posvećuješ profesionalnim aktivnostima. Tvoja Venera dan kasnije dolazi u Blizance i time podiže opće raspoloženje a možda je i neki put sada izgledniji. Kreativni napori donose rezultat, što je posljedica velikog truda, a bliskost s najvažnijom osobom diže optimizam (27.-29.). Novi ciklus u poslovnim aktivnostima započinje 29., u vrijeme pojave Mladog Mjeseca.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

ŠKORPION

Opći pregled

Merkur napokon kreće u direktni hod (3.), stoga je važno komunicirati iskreno i promišljeno. Prvih nekoliko dana lipnja ipak će biti posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.) u zoni doma i obitelji, pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je partner težak i nesklon kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u vezi ljubavi ili dijeljenih financija.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): putovanja, obrazovanje, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija, a intimni odnosi postaju slađi.

 

Mjesečni aspekti

Dok Sunce prolazi zonom dijeljenih financija i emocionalne potpore, veća planetarna aktivnost se zbiva u tvojem polju partnerstva: tu je u dugotrajnom boravku Uran, a ovaj mjesec i Merkur te Venera. Odnosi kod kuće su prilično opterećeni, pa razgovori ne uspijevaju riješiti problem. Merkur postaje direktan (3.), ali u prva četiri dana traži od tebe puno strpljenja i snalažljivosti za postizanje nekakvog mira u kući. Nakon što Merkur postane direktan, Saturn kreće u retrogradni hod (4.), sve do listopada. Odnosi u domu traže puno rada i strpljenja. No, nije sve tako crno, jer Venera u zoni partnerstva donosi svoje najljepše vibracije i želju za uživanjem. Prvo Merkur i Pluton pomažu u otkrivanju neke tajne (9.-11.), a spoj Venere i Urana (12.), donose iznenadna uzbuđenja! Ako si slobodna, ovaj dan kad možeš očekivati neočekivano i prepustiti se uživanju. Ako si u ozbiljnoj vezi, nadajmo se da se nije umiješao netko drugi.

 

Merkur tada prelazi u Blizance (13.) i pomaže u planiranju financijskih obveza. Pun Mjesec (14.), skreće pažnju na neki veći trošak, možda na ljubavnog partnera, užitke ili kreativni projekt, ali tu nije sve jasno, pa se ne prepuštaj iluzijama. Ustanoviš li s članom obitelji da ipak imate istu životnu viziju, uz puno rada možete srediti odnose u domu. O tome govori i 18., kad vlada idila uz puno romantičnih emocija. Kako je iskrenost ovaj mjesec glavna tema, neku tajnu ćeš saznati 19.-20., kad kao detektiv otkrivaš svaki skriveni detalj.

 

Sunce ulazi u zonu životne filozofije, putovanja i obrazovanja, stoga će te teme biti važnije u sljedećih mjesec dana. Venera također mijenja znak svojim ulaskom u Blizance (22.), a tada intimni odnosi postaju slađi, uz dobre vijesti u dijeljenim financijama. Tvoj predan i naporan rad donosi odlične rezultate (27.-28.), a lipanj završava Mladim Mjesecom u Raku (29.): sjajan odnos Venere i Jupitera diže optimizam u ljubavnom odnosu, pa sve završava u dobrom tonu.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

STRIJELAC

Opći pregled

Nakon što Merkur napokon krene u direktni hod (3.), važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Prvih nekoliko dana lipnja ipak će biti posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.), pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je jedna strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u partnerskom odnosu.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): emocionalna potpora, dijeljene financije, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija, a glavna veza postaje bolja ili imaš prilike pri izlascima upoznati nekog veoma privlačnog.

 

Mjesečni aspekti

Glavni partnerski odnos i dalje je u fokusu u prva tri tjedna, no naglašeno je i polje rada i svakodnevnih obaveza. Baviš li se intelektualnim poslom, retrogradni Merkur još u prva tri dana u napetom aspektu sa Saturnom donosi probleme u komunikacijama, vjerojatno sa šefovima. Potrebno je puno umješnosti za rješavanje teškoća, ali Merkur kreće u direktni hod (3.) i stvari bi trebale biti jasnije. Nažalost, Saturn postaje retrogradan (4.) u polju komunikacija, ideja i razmišljanja, pa ćeš do listopada morati trpjeti neka mentalna ograničenja. Merkur i Pluton ti 9.-11. pomažu u otkrivanju nekih skrivenih detalja, a vezani su uz tvoje troškove i zaposlenje. Možda moraš pojasniti nekome kako stoje stvari. Kad je riječ o radnom mjestu, 12. donosi spoji Venere i nepredvidljivog Urana, a to može označavati neku dobru novčanu vijest ili iznenadno privlačenje s osobom koju poznaš preko posla, što može završiti vrlo uzbudljivo.

 

Nakon što Merkur uđe u tvoju zonu partnerstva (13.), u najvažnijoj vezi, privatnoj ili poslovnoj, treba riješiti prethodne nesporazume s puno razgovora i takta. Pun Mjesec u tvom znaku (14.), govori da partneru objašnjavaš svoje potrebe i želje, nakon što je u prethodna dva tjedna on bio u prvom planu. S obzirom da se u sve upleo i magloviti Neptun, moraš biti oprezna, jer tu nije sve jasno. Na poslu sa šefom možeš riješiti prepreke (15.-16.), ali vrijedi isti savjet: nemoj dozvoliti da budeš žrtva prevare. Oko 18., pokazuješ posebno suosjećanje prema članu obitelji, možda starijoj osobi o kojoj brineš. Ako je bilo problema u ljubavnoj vezi, sve možete riješiti 19.-20., kada imaš odličan uvid u pravo stanje stvari, pa si u stanju donijeti pravilne odluke.

 

Pokazuješ posebnu strast na poslu, što biva nagrađeno i materijalno (21.). Sunce isti dan prelazi u zonu dijeljenih financija, pa će novčane obveze biti u prvom planu u sljedećih mjesec dana. Jedna od najboljih vijesti za ljubavni život je dolazak Venere u zonu partnerstva (22.), kad si spremna na više uživanja u postojećem odnosu ili nalaženje nove, šarmantne osobe koja zadovoljava tvoje visoke kriterije. Ako si slobodna, počni više izlaziti, jer tako možeš upoznati nove ljude.

 

Mladi Mjesec u Raku (29.), označava novu fazu u financijskim poslovima ili onom emotivnom životu koji dijeliš s partnerom. Tih dana si u stanju pokazati snagu svojih umnih sposobnosti, a sve se reflektira i na privatni život, kad te obuzima ljubavni optimizam i sreća (29.).

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

JARAC

Opći pregled

Merkur napokon kreće u direktni hod (3.), pa je sada važno komunicirati iskreno i promišljeno. Prvih nekoliko dana lipnja ipak će biti posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.) u polju novca i vrijednosti, pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): partnerski odnosi (privatni ili poslovni), ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija, a na poslu se međuljudski odnosi poboljšavaju.

 

Mjesečni aspekti

Iako Sunce naglašava zonu rada i svakodnevnih obaveza u prva tri tjedna, za tebe je zanimljivije astrološko polje ljubavi i kreativnosti, gdje se nalaze Venera, Uran i Merkur. Merkur kreće u direktni hod (3.), ali u prva četiri dana naporan aspekt sa Saturnom iz zone osobnih financija stvara veliki mentalni nemir, jer ne uspijevaš lako naći novce za važan projekt. Trebat će puno snalažljivosti za postizanje dogovora. Ipak, moraš računati da tvoj vladar Saturn postaje retrogradan (4.), pa ćeš do listopada ipak morati prihvatiti neka financijska ograničenja. Razgovori s ljubavnim partnerom (9.-11.), iznose na vidjelo neku tajnu. Ako si u vezi, spoji seksi Venere s nepredvidljivim Uranom (12.), donosi priliku za vruće uzbudljive trenutke, a ako si slobodna i otvorena za nova iskustva, imat ćeš priliku za neplanirana uzbuđenja.

 

Merkur ulazi u Blizance (13.) i sada je vrijeme za detaljno planiranje radnih projekata, s kolegama na poslu. Samo ovaj naglasak na radne napore prilično te fizički iscrpljuje, pa Pun Mjesec u tvojoj psihološkoj zoni (14.), traži od tebe više odmora, jer malo postaješ konfuzna, što može rezultirati krivim odlukama. Ipak od 15. do 18. pokazuješ sve svoje sposobnosti i stabiliziraš novčanu situaciju, ali se još uvijek moraš čuvati nerealnih planova. Osloni se na zadovoljstvo ljubavi i idilične vibracije koje te mogu ispuniti srećom i mirom. Ako ćeš donositi sjajna odluke, zbog svog odličnog uvida u materiju (19-20.). Pokazuješ vulkansku strast (21.) u ljubavnom odnosu ili kreativnom projektu, što ti daje dodatnu energiju.

 

Sunce zatim prelazi u Raka (21.) i fokus prebacuje na najvažnije partnerske odnose. Skoro istovremeno (22.), Venera ulazi u zonu rada i obveza i time donosi ugodnu atmosferu u poslovno okruženje. Za kraj lipnja, pojavljuje se Mladi Mjesec u Raku (29.), kad počinješ novi ciklus u najvažnijoj vezi. Istovremeno, aktivna si i u privatnim poslovima, pa uspijevaš postići i važne osobne ciljeve, ali uz puno truda. Zato ti se diže optimizam i osjećaj sreće.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

VODENJAK

Opći pregled

Nakon što Merkur napokon krene u direktni hod (3.), važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Prvih nekoliko dana lipnja ipak će biti posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10.) u tvom znaku, pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor kod kuće, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13.), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u vezi ljubavi.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): radni zadaci, obaveze, fizičko zdravlje, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera će postati malo opuštenija i veselija, a ljubav može procvasti!

 

Mjesečni aspekti

Iako Sunce naglašava tvoju zonu ljubavi u prva tri tjedna, naglasak je i na zoni doma i obitelji, a ovdje Merkur koji skoro završava svoj retrogradni hod stupa u napet aspekt s hladnim Saturnom u tvom znaku. Možda je tvoj stav malo pretvrd, pa je komunikacija s ukućanima naporna i napeta i potrebno je puno diplomacije kako biste postigli neki dogovor. Merkur kreće u direktni hod (3.), ali Saturn postaje retrogradan već 4., pa ćeš do listopada morati trpjeti određena ograničenja, što tebi, kao ljubiteljici slobode prilično teško pada. Ipak, nije baš sve tako crno, jer u zoni doma se nalazi i ljupka Venera, pa iskoristi njene ugodne vibracije, kako bi atmosfera bila što bolja. Upravo njen spoj s tvojim vladarom Uranom (12.), donosi priliku za iznenadna tjelesna zadovoljstva i posebno uzbuđenje. Treba znati da u danima 9.-11., neka tajna izlazi na površinu, što treba iskoristiti za raščišćavanje odnosa. Merkur zatim ulazi u Blizance (13.) i sad imaš priliku riješiti sve nesporazume koji su nastali u svibnju.

 

Pun Mjesec u Strijelcu (14.), stavlja u prvi plan jedan prijateljski odnos, ali ako je u pitanju neka posudba, budi oprezna, kako se ne bi našla u ulozi žrtve: prijatelji su ti veoma važni, pa ti je nekad teško odbiti uslugu. Što se tiče ljubavi ili nekog kreativnog projekta, dani 15.-16. donose priliku za pokazivanje svih tvojih sposobnosti, ali samo ako poslu pristupiš na discipliniran i konstruktivan način. Još uvijek moraš paziti na konfuziju kad su u pitanju novci, no pomoći nekog člana obitelji sada može biti veoma važna. Sposobna si sjajne odluke donijeti (19.-20.), na temelju svojih odličnih ideja i rješenja, naročito u kreativnom projektu. Kako si veoma strastvena osoba, želiš pokazati svoje ljubavno umijeće (21.), iza zatvorenih vrata u spavaćoj sobi.

 

Sunce prelazi u znak Raka i tvoju zonu rada i obaveza, ali možda je zanimljivije da 22. Venera ulazi u polje ljubavi, što je jedan od najboljih položaja ovog ljupkog planeta. Sada više možeš uživati u postojećem odnosu, a ako si slobodna, imaš prilike naći veoma šarmantnu i privlačnu osobu. Snaga tvojih ideja dolazi do izražaja (27.-28.), kad pokazuješ da i pod ograničenjima možeš naći dobra rješenja. Zato ti se diže optimizam i osjećaj sreće, baš u vrijeme pojave Mladog Mjeseca (29.), čime započinješ novu fazu na radnom mjestu.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

 

RIBE

Opći pregled

Nakon što Merkur napokon krene u direktni hod (3.), važno je komunicirati iskreno i promišljeno. Prvih nekoliko dana lipnja ipak će biti posebno teški, jer već sljedeći dan Saturn kreće u retrogradni hod (do 23.10., pa je dobro odmah ne donositi važne odluke. Prvih tjedan dana moraš uložiti velike napore za neki dogovor, naročito ako je druga strana teška i nesklona kompromisu. Pričekaj da Merkur uđe u Blizance (13), pa ćeš bolje komunicirati i razmišljati, ali dotad bi se mogla otkriti neka tajna, sa značajnim posljedicama, naročito ako je riječ o nečem u vezi ljubavi ili doma.

 

Sunce osvjetljava znak Raka (21.): ljubav, kreativni napori, ali i obiteljske teme, one doma i osjećaja sigurnosti, postaju važnije, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (29.). Nakon što Venera uđe u Blizance (22.), atmosfera kod kuće će postati malo opuštenija i veselija, pa možeš dekorirati ili primati goste.

 

Mjesečni aspekti

Glavni naglasak je na zoni doma i obitelji u prva tri tjedna, ali je i astrološko polje komunikacija, razmišljanja i ideja puno planetarnih aktivnosti. Upravo u toj svojoj zoni retrogradni Merkur u prva tri dana donosi mentalni i psihološki nemir, pa teško uspijevaš postići dogovor s nekom osobom. Moraš uložiti puno napora I pokazati spremnost na mirno rješenje kako bi izvukla najviše što se može. Merkur kreće u direktni hod (3.), ali određena psihološka ograničenja osjećat ćeš do listopada, zbog početka retrogradnog hoda Saturna (4.). Uz puno istraživačkog rada ili u razgovoru s prijateljima, možeš otkriti neku važnu tajnu ili podatak (9.-11.).

 

Neko neočekivano upoznavanje može završiti velikim ljubavni uzbuđenjem (12.), pri spoju Venere s Uranom. Planet ljubavi u zoni komunikacija čini te posebno šarmantnom i zavodljivom, pa nije čudo da te svi primjećuju. Merkur zatim ulazi u svoje Blizance i astrološko polje doma i obitelji, a tada možeš riješiti sve nesporazume koji su se pojavili tokom svibnja. Pun Mjesec (14.), stavlja naglasak na tvoje profesionalne aktivnosti i karijeru, ali ti si prilično konfuzna ide znaš kako rasporediti obveze između doma i posla. Zadrži pozitivan stav, pa ćeš uspjeti uz konstruktivan napor riješiti sve probleme, vjerojatno uz pomoć člana obitelji. Upravo ti on može pomoći u stabiliziranju financija i donošenju pravilnih novčanih odluka (19.-20.).

 

Venera ulazi u zonu doma i obitelji (22.) i time donosi svoje ugodne vibracije u kućno okružuje i stvara pozitivnu atmosferu. Sunce gotovo istovremeno (21.), ulazi u znak Raka i tvoje polje ljubavi i kreativnosti, pa sada možeš više uživati u najljepšim emocijama. Upravo Mladi Mjesec (29.), govori o početku nove faze u tim temama. Aktivna si napolju zarađivanja i traženja novih izvora prihoda, što ti donosi i određeni psihološki mir. Odnos Venere i Jupitera tome uvelike doprinosi i stvara ozračje optimizma i sreće.

 

Povoljni dani: 1.-4., 9.-11., 12., 15.-16., 18., 19.-20., 21., 27.-28., 28.-29.

Izazovni dani: 1.-4., 14., 16.-17., 18., 28.-29.

(zena)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...