Ljetna kupka: 5 eteričnih ulja koji će vas osvježiti i opustiti

 

ljeto_kupka_odmor_eterična-ulja_osvježenje_ugođaj_opuštanje_njega

Dobra kupka s toplom vodom, knjigom za čitanje ili ugodnom glazbom, s nekoliko mirisnih svijeća, savršena je za vikend. Ako to sve spojite s eteričnim uljima koja možete dodati u svoju kadu dobit ćete najbolje za svoje zdravlje i opuštanje. Međutim, postoji pravi i pogrešni načini korištenja eteričnih ulja. Ne mogu se sva dodati u kupku, a i nemaju sva jednake dobrobiti za vaš organizam. Zato vam donosimo popis eteričnih ulja koja će dati predivan ugođaj vašoj kupki i iz kojih ćete moći iskoristiti sve blagodati za vaš organizam.

 

Eterično ulje lavande

Ulje lavande ima smirujući učinak na tijelo i um. Ublažava stres, frustracije i poboljšava kvalitetu sna. Ako planirate večernju kupku, ulje lavande je dobra opcija koja će vam pomoći da bolje spavate.

 

Eterično ulje geranija

Koristi se za ublažavanje stresa i napetosti. Također ima mnoge prednosti za kožu. Ovo ulje može pomoći pri ublažavanju bora, a može i uravnotežiti suhu i masnu kožu.

 

Eterično ulje paprene metvice

Eterično ulje paprene metvice može biti sjajna ideja tijekom vrućeg ljeta zbog svojstava hlađenja. Također poboljšava cirkulaciju, čini vas svježima i stimulira vaš um. Ovo je izvrsno ulje za jutarnju kupku s kojom možete započeti dan. Eterično ulje paprene metvice također pomaže tijekom bolesti i može smanjiti simptome vrućice i mučnine.

 

Eterično ulje naranče

Eterično ulje naranče još je jedno važno eterično ulje koje možete dodati u kadu. Vrlo je osvježavajućeg mirisa te također podiže raspoloženje i smanjuje stres. Eterično ulje naranče također je bogato vitaminom C i može biti korisno za kožu.

 

Eterično ulje sandalovine

Drevna indijska mudrost govori o prednostima sandalovine za kožu i mentalno blagostanje.  Ljudi su koristili ovo ulje kako bi izbjegli kožne probleme poput akni i bora. Također je poznato da eterično ulje sandalovine pomaže da ostanete usredotočeni i mirni. Ove prednosti čine ga izvrsnim uljem za dodavanje u kadu, osobito tijekom ljeta.

(naturala)

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO