Kako da usporite FOTO starenje i štetno dejstvo UV zračenja ? Da li je SPF obavezan tokom ljeta ili svakog dana ?

 

ljeto_anti-age_njega_SPF_retinol_kolagen_ljepota_HADA-LABO-TOKYO

Kada kažemo anti-age njega, vi kažete SPF. Anti-age njega? SPF! U čemu je tačno stvar?

 

Starenje kože je, složićemo se, neizbježno ali ipak možemo da usporimo ovaj proces uz odgovarajuće sastojke koji će nam pomoći da kožu održimo čvršćom, elastičnijom i zategnutijom duže vrijeme.

 

Retinol i Kolagen su najčešći „anti age“ borci koje znamo, ali i u ovom slučaju je prevencija korak ispred i zato je SPF iznad svih anti age sastojaka.

 

Tu se krije odgovor kako usporiti starenje kože. SPF !

 

Da li ste čuli za „fotostarenje“?

HADA LABO TOKYO Foto

Ubrzano starenje kože ili fotostarenje izazvano je zbog štetnog uticaja UV zračenja koje oštećuje vlakna kolagena. Iz tog razloga, elastičnost kože opada, pa bore postaju izraženije, koža opuštenija i poprima onaj sivi umorni ton.

 

SPF nije dovoljno koristiti samo u špicu letnje sezone. Najčešće jednim nanošenjem kreme sa SPF-om u tankom sloju. SPF koristimo cijele godine jer je UVA zračenje prisutno tokom cijele godine, prodire i kroz oblake i kroz prozore, a ono je i najodgovornije za starenje kože. Neophodno je svakodnevno nanositi kremu sa zaštitnim faktorom u dovoljnoj količini jer taj mali ritual koji ćemo usvojiti pravi velike promjene za cjelokupno zdravlje ćelija, a ne oduzima više od 2 minuta vašeg vremena.

 

Naravno, ne smijemo zaboraviti još važniji, momenat zdravlja tj. negativnog uticaja Sunčevih zraka na cjelokupno stanje organizma.

 

Zaštita od sunca u kojoj ćete uživati – HADA LABO SUN linija

HADA LABO SUN Foto

Zaboravite na masne i teške teksture mazalica za sunčanje zbog kojih ih bojažljivo svakog ljeta nanosite u što manjoj količini jer je HADA LABO TOKYO, najpoznatiji japanski brend za njegu lica, formulisao SUN liniju i učinio zaštitu od sunca prijatnom i lakom za nanošenje.

 

Kao i drugi proizvodi Japanskog br. 1 brenda, SUN linija sadrži super hijaluronsku kiselinu (*HA) kompleks od 3 različita tipa *HA koji prodire još dublje i hidrira kožu dubinski, na više nivoa i čini je vlažnom, zdravom i elastičnom.

 

Pored *HA SUN linija sadrži i Pantenol za cjelodnevnu Hidrataciju, regeneraciju i zaštitu kožne barijere od spoljašnjih faktora i sunca koje, posebno ljeti, može da dehidrira kožu.

 

Lagana tekstura– poput kremastog seruma čini da brzo upija i ne ostavlja bijeli trag. Ako je vaša koža sklona aknama ili je masna, voljet ćete je zbog toga što ne sadrži komedogene sastojke (ne zapušava pore) i ima mat završnicu, pa neće dodatno pogoršati stanje na licu. Biće sjajna podloga za make up jer će vam pružiti glatku teksturu kože.

HADA LABO SUN Foto

Ne sadrži parfeme koji često mogu izazvati iritacije i peckanje, pa je pogodna čak i za osjetljivu kožu sklonu crvenilu.

 

Da li je ovo savršen SPF? Ostavljamo vama da to procijenite ali kažu da je SPF krema, ona koju nanosite redovno i kako treba. Lagana, nemasna formula, koja vam ne ostavlja bijeli trag tj. ne ostavlja ga uopšte, učiniće da uživate u ovom ritualu, a da istovremeno možete biti bezbrižni na Suncu. Naravno i pored zaštite poput kreme i šešira, izbjegavajte koliko možete, direktno Sunce od 11 do 16h.

(zena)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...