Pretvorite dom u wellness oazu

 

Čim pređemo prag našeg doma i zatvorimo vrata, pretpostavlja se da bismo trebali da se riješimo negativnosti spoljašnjeg svijeta. Posao, škola, prijatelji, pa čak i porodica, sve nas to na neki način opterećuje, zato bi trebalo da odvojiš vrijeme samo za sebe u svom domu i da budeš nasamo sa sobom. Zbog toga, što više energije uložimo u naš dom, više će nam se vratiti.

BRIGA-O-SEBI_DOM_DUH-I-TIJELO_INSPIRATIVNO_LIFESTYLE_MAGAZIN_NJEGA_OAZA_OPUŠTANJE_WELNESS

Medicinski je dokazano da na naše raspoloženje, ponašanje i fizičko i mentalno zdravlje u velikoj mjeri utiče okruženje u našem domu. Nije potrebno da ideš u spa, za brigu o sebi. Naš dom nam pruža isto, ako ne i više prilika da se osjećamo dobro, da smirimo naše misli, tijelo i duh. Vrijeme je da svom domu posvetiš pažnju koju zaslužuje. Donosimo ti nekoliko ključnih savjeta, kako da pretvoriš svoj dom u wellness oazu.

 

Pročisti vazduh

Vazduh u tvom domu je zapravo 2 do 5 puta zagađeniji i štetniji, nego vazduh koji udišeš kada si na otvorenom. Za početak, otvori prozore – pusti da svjež vazduh pročisti otrove, koji su se nagomilali u tvom domu. Loš kvalitet vazduha može da ima negativan uticaj na zdravlje, zato je veoma važno da je dom dobro provjetren.

 

Unesi zelenilo u dom

Biljke ne samo da uljepšavaju tvoj životni prostor, zapravo imaju i niz drugih benefita. Kućne biljke ispuštaju kiseonik i upijaju ugljeni dioksid, na taj način pomažu da se pročisti vazduh u tvom domu. Takođe, treba napomenuti da su studije pokazale da biljke ubrzavaju vrijeme za oporavak od nekih bolesti, poboljšavaju koncentraciju, smanjuju stres i doprinose raznim benefitima za zdravlje.

 

Uloži novac u kvalitetan dušek i posteljinu

Odgovarajući dušek i posteljina su veoma važni. Svi znamo da je dobar san ključ kvalitetnog života i uopšte tvog blagostanja. Pri kupovini dušeka obavezno se posavjetuj sa stručnjakom i razmisli o ergonomskim dušecima, koji su veoma dobri za leđa. Uvijek biraj posteljinu od prirodnih materijala, koji održavaju temperaturu, upijaju znoj, dopuštaju koži da diše i ne izazivaju alergije, što je čest slučaj kod sintetičkih materijala.

 

Napravi prostor za opuštanje i  meditaciju

Za ovo ti ne treba mnogo prostora. Bilo da se radi o malom kutku u nekoj od prostorija ili imaš prostora da pretvoriš cijelu sobu u prostor za opuštanje i meditaciju, napravi prostor u kojem ćeš se isključiti od svega, svaki dan bar na pola sata. To može biti prostor gdje ćeš meditirati, razmišljati ili jednostavno se isključiti i ne misliti ni o čemu. Šta god da radiš, prostorija treba da probudi pozitivna osjećanja i smirenost.

 

Uloži u kristale

Kristali posjeduju iscjeljujuću moć, a takođe će oživjeti i tvoj dom – čak i ako ne vjeruješ u ljekovite moći  kristala.

 

Uloži u wellness proizvode

Ne moraš da potrošiš brdo novca na welness proizvode, jer samo nekoliko osnovnih stvari u tvom domu učiniće veliku razliku. Svijeće, esencijalna ulja, knjige o blagostanju – sve ove stvari napraviće veliku razliku u veoma kratkom vremenu. Na primjer, počni sa dobrim proizvodima za čišćenje, pređi sa konvencionalnih hemikalija na “zelenije prirodnije proizvode”, osim što ćeš pomoći sebi, jer se nećeš izlagati štetnim hemikalijama, takođe ćeš pomoći u očuvanju planete. Napravi kolekciju mirisa za svoj dom. Mirisi prave atmosferu, za to možeš da koristiš mirisne svijeće, ulja ili kapsule. Čak možeš i da miješaš arome i mirise i da napraviš miris, koji odgovara tebi, tvom stilu života i tvom raspoloženju.

 

Stvaranje zdrave atmosfere u domu uključuje mnogo više od dobrog čišćenja – to takođe znači i posvećenost potpuno novom (i poboljšanom) načinu života. 

(ultra)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO