Poruka dana: "Briga o sebi počinje od srca i duše, bez toga je šminka nemoćna"

 

Mudrih i inspirativnih citata sjajne Coco Chanel nikada dosta. Šta je to poručila sjajna Coco i kada žena zapravo najbolje izgleda, vidjećemo u nastavku.

poruka-dana_coco-chanel_šminka_makeup_ljepota_duša
"Pogledajte kako žena ulazi u sobu, privlačeći sve poglede. Kako hoda, kako sjedi, koje gestove čini u razgovoru. Ima nešto u njenoj figuri, njenom ponašanju, njenim gestovima što čine stil i što je veoma važno". - Coco Chanel

 

Pitate se, ima li danas takvih žena? Ne može se reći da je Coco zapravo gore mislila na fizički izgled, sjajnu izvajanu figuru, možda baš suprotno. Žena treba da bude specifična, elegantna, prepoznatljiva po svom stilu. Stilu života, ponašanja pa onda i stilu oblačenja.

 

Sigurno ste ponekad sreli ili vidjeli nekoga ko je ušao u određenu prostoriju, kafić, pozorište i pogled vam je ostao na toj ženi. Da li ste zapazili njen hod, način držanja, gestikulaciju dok nekome nešto priča, uglavnom privukla je pažnju.

 

Možda je upravo to poenta o kojoj nam Coco govori. "Ne razumijem kako žena može da izađe iz kuće, a da se ne dovede u red". - Coco Chanel

 

Nije bitno da li na sebi imate nešto markirano ili ne. Bitno je da izgledate svedeno i uredno. Lijepo uredne i začešljane kose, čiste gardarobe i mirišljive.

 

Pri tome leđa isrpavljena i korak neužurban, sve to kada vidite, vidite jedan paket ženstvenosti.

"Starost nije najvažnija stvar za ženu: možes biti nevjerovatna sa 20, šarmantna sa 40 i ostati neodoljiva do kraja svojih dana". - Coco Chanel

Godine nisu mjerilo vašeg izgleda. Možda u jednu ruku mogu biti mjerilo ponašanja, ali ne uvijek. Vaš izgled, stav, profinjenost i sve što je gore već navedeno nosite sa sobom, i u 20tim i 40tim, možda na različite načine, ali važno je da postoji crta ženstvenosti.

 

Jednostavno rečeno, stil, spoljašnja ljepota i ženstvenost uopšte nisu mjerilo skupe kozmetike i godina, već želje, njegovanosti i ženstvenosti. Za kraj, Coco Chanel poručuje "Ne postoje ružne žene, postoje lijene".

(infpult)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...