Na današnji dan, Đorđe Balašević bi napunio 69 godina! Grad iz njegove pjesme odao mu je počast

 

đorđe-balašević_muzika_pjesma_magazin_rođendan

Svojim odlaskom iza sebe ostavio je ožalošćenu porodicu, brojne prijatelje, saradnike i građane koji su ga voljeli, plakali i uživali u njegovim pjesmama. Na današnji dan, 11. maja bi napunio 69 godina.

 

Đorđe Balašević je bio mnogo više od pjevača. On je bio umjetnik, pisac, pjesnik, ali i nevjerovatan čovjek. Za više od 40 godina karijere, objavio je 12 albuma. Posvetio je brojne numere svojoj supruzi Oliveri Balašević. NJegovi stihovi pogađali su i najtvrđa srca, a sposobnost da slikovito opisuje događaje i osobe kroz pjesme bilo je nešto što je činilo njegov rad prepoznatljivim.

U Puli, povodom rođendana Đorđa Balaševića, postavljena je klupa posvećena ovom legendarnom pjevaču. Na njoj uklesano je njegovo ime sa natpisom "Na stanici u Puli". Na klupu je postavljena i metalna ploča s istim tim stihom ispisanim na različitim jezicima. Balašević je ranije na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pule proglašen počasnim građaninom tog grada. Postavljanje klupe rezultat je raznih inicijativa koje su građani Pule pokrenuli nakon Balaševićeve smrti s ciljem da trajno obilježe povezanost Pule i Balaševića.

 

"Ovo je samo jedan skroman doprinos pjevaču kome je Pula bila dosta važna. Rado joj se vraćao, uvijek prepun emocija, razumijevanja i dobre energije", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić. Ovaj panonski mornar biće zauvijek u našim srcima kroz svoje pjesme koje će i buduće generacije pjevati.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...