Iz ugla jedne žene: Naučite da budete inspiracija isključivo sebi, a ne svom muškarcu

 

žena_sreća_motivacija_inspiracija

Možda ste nekada bili u prilici da čujete kako je potrebno da muškarac pored sebe ima ženu koja ga inspiriše. Da li je to nešto što bi trebalo da se podrazumijeva ili ipak svako treba da inspiriše sam sebe.

 

Takođe, još jedna od poznatih fraza za koju ste vjerovatno čuli glasi "Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena koja ga inspiriše" ili " Potrebno je da žene obezbjede muškarcu dobru energiju i inspiraciju".

 

Ovo bi se često moglo protumačiti na način da žene iza tog uspjeha očekuju materijalno blagostanje. Možda baš zbog toga trebamo da pričamo o razlozima zašto žene ne bi trebale da budu inspiracija svojim muškarcima. Izdvojićemo četiri glavna viđenja:

 

Možda jednostavno muškarac ne želi da bude inspirisan

Vrlo jednostavno, neki muškarci žele da njihov uspjeh bude isključivo samo njihov. Takođe, da vjeruje da kada stigne do određenje ljestvice da je to za njega dovoljno.

 

Tada je moguće da naiđe na kritike od strane žene, jer bi po njoj on mogao da postigne više. Ne zaboravite, da ljudi ponekad ne vole kada im se nešto nameće. Podrška je u redu, ali ako neko nešto ne želi, nema potrebe da ga forsirate. Ako već imate želju da nekoga inspirišete, neka to bude u granicama koje on želi.

 

Pretjerana želja da nekoga inspirišete, može samo vas da povrijedi

Pretpostavimo da čovjek ne želi da bude inspirisan od strane vas, kao što smo naveli u prethodnom viđenju. To može samo da vas povrijedi.

 

Razmišljate na način: "Ako muškarac nije inspirisan, možda ja radim nešto pogrešno", "Možda nisam dovoljno ženstvena, da je neka druga žena u pitanju bilo bi drugačije" i slično. Ovako nešto ne trebate da radite sebi. Prihvatite odluku vašeg partnera i prepuste da on radi kako on misli da treba.

 

Vi se posvetite sebi. Kao rezultat ćete dobiti skladniji odnos i vaše mirnije misli. 

 

Prebacivanje krivice

Ovo bi se zapravo najviše odnosilo na ne ispunjavanje očekivanja druge polovine. Zapravo, žena smatra da vam pruža inspiraciju i motivaciju, a vi je niste iskoristili na dobar način, i postajete neodgovorni i krivi.

 

Ovakvo viđenje, takođe ne bi trebalo da postoji u partnerskom odnosu. Bitno je da prepoznate nečiji trud, ali isto tako nemojte sebi previše dati za pravo, svako neka radi prema sopstvenom nahođenju.

 

Zapostavljanje svog uspjeha radi manjka inspracije

Ovo je jedan on najčešćih problema. Zapravo, žene često usmjeravaju svoju energiju prema muškarcu, smatrajući da će oni riještiti njhove probleme, a ne one same. Shodno tome, kada žena ne vidi sopstveni uspjeh u stanju je da okrivi drugu stranu kako na adekvatan način se ne brine za nju i porodicu.

 

Žene, svoju energiju bi prije svega trebale da usmjerite na sebe i svoj posao. Pa onda da vidite da li je drugoj strani potrebna vaša pomoć. Najbolji način dobrog funkcionisanja jeste zajednički doprinos. Nikako očekivanje da to radi samo jedna strana.   (infpult)

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO