Bočica parfema čije je zaštitno lice Johnny Depp proda se svake 3 sekunde, ovo mu je cijena

Johnny-Depp_Dior_parfem_sauvage_ljepota_miris 

Filmska karijera slavnog glumca Johnnya Deppa možda trpi posljedice zbog njegovog sudskog sukoba i optužbi bivše supruge Amber Heard, no u svijetu parfema, priča je sasvim drugačija.

 

Bočica Diorovog parfema "Sauvage" čije je Depp zaštitno lice proda se svakih nekoliko sekundi, prenosi Lad Bible.

 

Ovu nevjerovatnu činjenicu na svom je Twitteru podijelio i analitičar John Pompliano koji
se osvrnuo na članak Marie Clarie s početka godine gdje je ovaj parfem proglašen "najprodavanijim". On je, pak, utvrdio i koliko novca ovaj parfem donosi Dioru.

"Uprkos tome što je većina izdavača odbacila Johnnyja Deppa, Dior je odlučio da se drži uz njega. Zašto? Bočicu njegovog mirisa 'Sauvage' prodaju svake tri sekunde. Sa 160 dolara po bočici, što je 293 KM, to bi značilo da dnevno zarade preko 4,5 miliona dolara, odnosno preko 8 miliona KM", objasnio je Pompliano.

Uz ovu ogromnu svotu novca jasno je zašto Dior nije "okrenuo leđa" Deppu uprkos pritisku koji je trpio na sve strane.

 

Naime, glasnogovornik Uprave za standarde oglašavanja ove kompanije rekao je kako je Dior primio ukupno 11 pritužbi od onih koji vjeruju da bi Depp trebao biti uklonjen iz ove kampanje. Ipak, čini se da se situacija sada stišala.

 

Glumac je, podsjećamo, zaštitno lice "Sauvagea" od njegovog lansiranja 2015. godine, a u izumu Francoisa Demachyja preovladavaju mirisi narandže, bergamota te puderastih i drvenastih nota.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...