Sofija Loren: Disciplina je ključ ljepote

 

Malo koja holivudska glumica današnjice može da parira nekadašnjim holivudskim divama. Njihova ljepota je vanvremenska, pa i danas važe sa seks simbole i sinonim su za ljepotu. Na listi najvećih izdvaja se Sofija Loren.

sofija-loren_holivud_holivuska-glumica_diva_ljepota_disciplina_femina_journal

Sofija Loren, italijanska glumica i pjevačica, osvojila je mnoge nagrade, a časopis Empajer ju je 1995. godine proglasio 25. najseksipilnijom zvezdom u filmskoj istoriji. Osim Oskara “za karijeru bogatu nezaboravnim ulogama”,  osvojila je i pet Zlatnih globusa – četiri za najbolju glumicu i jedan za životni doprinos filmu. Glumila je u oko 100 filmova i serija, u svojoj gotovo sedam decenija dugoj karijeri, piše jedna uspješna žena.

 

Jedna od najljepših žena sveta slamala je srca muškarcima, a danas u 88. godini života izgleda zanosno.

 

Evo u čemu je njena tajna:

 

1. Zdrava ishrana i male porcije

Pored ljepote, Sofija je uvijek mogla da se pohvali savršenom linijom u obliku pješčanog sata. Zgodna Sofija visoka je 173 cm, a i u najgorim danima težila je 60 kg. Liniju je održavala jednostavnom dijetom od 2 dana. Svaka 2 do 3 mjeseca, odvojila bi dva dana kada bi jela isključivo voće i povrće i tako očistila organizam.

 

U svakodnevnoj ishrani prvo je jela salatu i priloge, a tek nakon nekoliko minuta proteine, odnosno meso. Oduvijek se hranila zdravom, mediteranskom ishranom i nikad nije pretjerivala sa veličinom porcija.

 

2. Za besprijekoran ten – maslinovo ulje

Sofija je uvijek imala besprekoran ten, a glumica tvrdi da je za to zaslužno maslinovo ulje. Osim što je svaki dan jela dvije kašičice ovog ulja uz jelo, Sofija ga je koristila i za njegu kože tako što bi svaki dan na očišćenu kožu nanjela nekoliko kapi i dobro izmasirala lice. Maslinovo ulje dodavala je i u kupku – za mekanu i gipku kožu tijela.

sofija-loren_holivud_holivuska-glumica_diva_ljepota_disciplina_femina_journal

3. Disciplina je ključ ljepote

Sofija nikada sebe nije smatrala klasičnom ljepoticom već zanimljivom ženom, a u svojoj knjizi „Women and Beauty“ objasnila je kako tajna ljepote leži u disciplini. „Ako je mlada žena lijepa, ali nije disciplinovana, izgubiće ljepotu i izgled kako stari. Sa druge strane, ako je žena obična, ali disciplinovana, sa godinama će izgledati sve ljepše“, tvrdi Sofija.

 

4. Svakodnevna šetnja za dobru liniju

Iako izgleda odlično i u devetoj deceniji života, Sofija nikad nije bila luda za vježbanjem. Liniju je održavala redovnim šetnjama. Svako jutro hodala je po sat vremena što joj je omogućilo da održi formu i „razbistri glavu“.

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO