Anti-age njega: 8 savjeta za njegu zrele i blistave kože

 

kolagen_riblje-ulje_ljepota_njega-kože_njega-lica_anti-age-njega_piling

Koža je živi organ koji se mijenja s vremenom, a prilagođavanje njege promjenama pomaže u očuvanju njezina zdravlja i ljepote. Vlasnice zrelije kože već odavno znaju da ljepota dolazi iznutra, a da svaka njihova bora priča svoju priču. No to ne znači da i dalje ne mogu izgledati svježe i ponosno istaknuti svoje atribute. Poanta je pustiti majku prirodu da radi svoje, ali ne požurivati proces starenja uslijed manjkave beauty rutine ili navika koje joj škode. U rukavu je uvijek poželjno imati nekoliko provjerenih ‘trikova’ koji će brzo pokazati rezultate, a u nastavku pronađite neke od njih.

 

1. Nosite kremu za sunčanje svaki dan

Iako to već pjevaju i ptice na grani, i dalje mnoge žene preskaču ovaj važan korak. No kad bi postojalo jedno pravilo ljepote, odnosilo bi se upravo na nošenje SPF-a svaki dan – bilo sunce ili kiša. Ništa ne šteti vašoj koži više od UV zraka, a posljedice su brzo vidljive kroz pojavu pigmentacijskih mrlja i bora – a nekad mogu biti i puno gore.

 

2. U rutinu uvrstite retinol

Koža počinje gubiti na elastičnosti već nakon 25. godine, što može rezultirati pojavom sitnih linija i bora. Stručnjaci se slažu da je najbolja linija obrane korištenje retinoida, odnosno proizvoda koji sadrže sastojak retinol. On potiče proizvodnju kolagena, zaglađuje površinu kože te se bori protiv pigmentacija.

 

3. Masirajte svoje lice

Masaže lica se oslanjaju na specifične, ponavljajuće pokrete koji potiču bolji protok krvi, uklanjaju toksine i oslobađaju kožu napetosti. Rezultat je poboljšani tonus mišića koji bolje podupire kožu, podiže i omekšava konture lica, zaglađuje linije i bore te jača cjelokupno zdravlje vaše kože.

 

Kako bi masaža lica bila što učinkovitija, spojite je sa skincare rutinom koja se sastoji od dva fantastična proizvoda: Immortelle uljnog seruma i kreme za lice od smilja. Uljni serum je zbog svoje teksture i sastojaka idealan za ovu namjenu, dok krema za lice od smilja ‘zaključava’ njegove blagodati.

 

4. Pripazite na prehranu

Velik dio onoga što se događa na vanjskoj strani vašeg tijela rezultat je onoga čime ga hranite. Važno je jesti hranu koja godinama hrani kožu, a izbjegavati sve što je može dehidrirati i postarati, poput većih količina alkohola, šećera i ugljikohidrata. Umjesto toga, odlučite se za namirnice s više proteina i vitamina C koji pomažu u izgradnji snažnog kolagena i održavanju kože mladolikom.

 

5. Razmislite o suplementima

Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u određenim morskim plodovima poput lososa, mogu pomoći u održavanju vlažnosti kože, pa čak i spriječiti prijevremeni nastanak bora. No, ako ne jedete ribu ili riblje proizvode, isprobajte dodatke prehrani poput ribljeg ili lanenog ulja, ali prije upotrebe se konzultirajte sa svojim liječnikom ili dermatologom.

 

6. Piling je važan

Naša koža redovito odbacuje mrtve stanice, stvarajući novi sloj svakih 28 dana. Ali taj proces s vremenom može usporiti i negativno utjecati na svjež izgled kože. Kako biste se riješili neželjenih nakupina, radite nježan piling jednom tjedno ili češće ako vam je koža suha ili prouzrokuje svrbež, što nije problem koji se javlja samo tijekom zimskih mjeseci.

 

7. Koristite ciljanu kremu za područje oko očiju

Odaberite kremu za područje oko očiju koja rješava vidljive znakove starenja koje vidite oko očiju, bilo da se radi o podočnjacima, finim linijama ili podočnjacima. Krema će zagladiti, osvježiti i regenerirati osjetljivo područje oko očiju i pobrinuti se za vaš svjež pogled na svijet.

 

8. Ništa bez maske za lice

Zrela koža osobito voli maske za lice koje im isporučuju potrebnu dozu njege i hidratacije. Ako vam je koža vrlo suha ili želite da bude zategnutija i svježija, posegnite za maskom koja je puna hijaluronske kiseline i peptida. Uvrstite ovaj ritual u svoju skincare rutinu barem jednom tjedno i uživajte u pažnji koju si poklanjate.

(naturala)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...