VRIJEME JE ZA ORUŽJE: Bivša Miss Ukrajine se pridružila vojsci i pokazala kako brani svoju zemlju

 

Pauzirala je karijeru manekenke i riješila da pomogne svom narodu

žena_moda_manekenka_miss_vojska_rat_ukrajina_anastasia-lenna

Miss Ukrajine Anastasia Lenna, koja je pobijedila na izboru ljepote 2015-te godine, objavila je fotografiju i pokazala kako brani svoju državu od agresije Rusije.

Neuobičajno za misice, lijepa Anastasia je vješta sa oružjem jer se više puta takmičila u airsoft takmičenjima.

 

Za one koji ne znaju, airsoft su vjerne replike realnog oružja, jednake su po dimenzijama, detaljima, a neki su i skoro iste težine. Suština mehanizma airsoft oružja je da malom količinom vazduha izbacuje plastičnu kuglicu koje putuju brzinom mnogo manjom u odnosu na prave metke. Iako mogu biti bolne kada nekog pogodite, one ne mogu ubiti, niti dovesti do teških povreda.

 

Ipak, iako se airsof replike smatraju igračkama, treba preduzeti određene mjere opreza prilikom igranja, odnosno njihovog korištenja.

Kako pišu mediji, Ukrajinka je istakla da je spremna da rizikuje život, kako bi odbranila svoju državu. Karijeru manekenke je pauzirala i pridruži se vojsci.

Na društvenim mrežama redovno dijeli objave vezane za napad koji proživljava njena zemlja, pa je putem Instagram priče zaprijetila vojnicima Rusije.

 

- Svako ko je prešao granicu Ukrajine, biće ubijen - napisala je misica.

 

U komentarima joj pružaju podršku i dive se njenoj hrabrosti.

(slobodna-bosna.ba)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...