Stigle su nam i prve kožne jakne u ovoj godini – pronašli smo najljepše primjerke!

 

moda_proljeće_journal_jolie_žena_jakne_kožna-jakna_vintage

Od klasičnih motorističkih pa do romantičnih krojeva vintage prizvuka i šarolike palete boja, u ovogodišnjoj ponudi jakni od prave i umjetne kože svatko će pronaći nešto za sebe...

 

Kožna jakna jedan je od onih kultnih odjevnih klasika koji bez problema odolijevaju zubu vremena što se trendova tiče. Bez jakne od umjetne ili prave kože već je neko vrijeme teško zamisliti prijelazne dane, a ovaj bezvremenski komad jednako je privlačan u dnevnim i jednostavnim kombinacijama koje se sastoje od običnih traperica, majice i tenisica dok će u nekim elegantnijim prigodama nadodati dozu odvažnosti bilo kojoj modnoj kombinaciji.

Kožna jakna za proljetnu sezonu dolazi u velikom broju varijacija

 

Iako smo u prvom kvartalu godine uvijek naviknuli vidjeti kožne jakne, ove godine izgleda da je ovaj svestrani komad doživio pravi boom i pronaći se može u brojnim siluetama. Tu su uvijek klasične crne motorističke jakne koje mogu doći u predimenzioniranoj ili lagano strukiranoj formi. Posebno su zanimljive kožne jakne koje sežu do pola bedra ili ispod guze i stežu se u struku remenom. Možda neke sretnice u ormaru već imaju ovaj primjerak iz nekih davnih vremena, a za sve ostale tu je nekoliko verzija kožnih jakni s vintage prizvukom koje podsjećaju na sako.

I ove je godine neutralna paleta koja uključuje krem, bež i smeđe nijanse osvojila većinski dio proljetnih kolekcija pa nije iznenađenje da se i kožne jakne javljaju u zemljanim tonovima koje lako možemo zamisliti u monokromatskim modnim kombinacijama ili kao “odmor” od klasike u crnoj verziji.

 

Pregledali smo ponudu nekoliko naših omiljenih modnih destinacija i izdvojili najatraktivnije komade. Sve ih pronađite u nastavku zajedno s naznačenom cijenom.

H&M




Zara




Mango




Sezane



Massimo Dutti




Reserved



Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...