Poruka dana... Definicija sreće

 

poruka-dana_mihail-labkovski_definicija-sreće_porodica_radost_sreća_karijera_journal

Mnogi ljudi misle da je sreća – to što određuje status čovjeka, koliko nula ima na bankovnom računu i šta piše na poreskoj prijavi.

 

Drugi misle da je sreća – maksimalno ispunjenje plana. Dobro se udati, oženiti, dobiti djecu, imati dobar stan, putovati na odmor tri puta godišnje, i biti potpuno „normalan“, po svim društveno poželjnim kanonima.

 

Treći pak vjeruju da je sreća kada imaš puno prijatelja koji te stalno negdje zovu, beskrajni niz susreta, stalnih događanja poput putovanja i žurki.. I niko nije u pravu. Jer sve gore navedeno nije ništa više od alata.

 

Možete imati divnu porodicu, ali se ne osjećate srećno kada se umorni vratite kući. Možete raditi u skladu sa svojim zanimanjem, ali toliko biti opterećeni karijerom i platom, da nikada ne doživite zadovoljstvo da radite ono što volite.

 

U stvari, sreća nije u novcu, mužu/ženi, ni  u putovanjima i ne u karijeri. Nije u zvanju i ne u prijateljstvu. Ona je u tome, kao vi živite SADA.

 

Sreća nije cilj koji ćete jednog dana postići uloživši puno truda. Bezvrijedan je san za kojim ste patili dugi niz godina. A to će potvrditi baš oni koji su kroz krv, znoj i suze, pratili ​​svoje snove i išli ka svom cilju.

 

Sreća je kada se probudiš i osjećaš se dobro, jednostavno dobro, bez ikakvog razloga. Jedete doručak i on je super ukusan. Idete na posao i vama se dopada čak i gradski prijevoz. Dolazite kući i bavite se svojim djetetom jer uživate u tome, a ne zato što osjećate roditeljsku obavezu.

 

To  je sreća, kada je put do vaših ciljeva ekvivalentan trenutku njihovog postizanja.

 

Da li razumijete?

 

Sreća je OVDJE I SADA.

 

Autor: Mihail Labkovski

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...