Frizure koje bi trebala izbjegavati nakon 40. jer te čine starijom

 

sijede_ljubičasta-kosa_medeni-pramenovi_šiške_kosa_frizura_ljepota_journal_žene

Izbor frizure koja će savršeno odgovarati obliku lica nije niti malo lagan zadatak, a želiš li pritom da ona ima i anti aging učinak, odnosno da te ne postara, već da te pomladi, zadatak postaje još teži.

I dok postoje neki stilovi koji će laskati svakoj životnoj dobi, poput svevremenskog boba ili pixie frizure (ove frizure stvorene su da brišu godine s lica), postoje i one s kojima ćeš iz frizerskog salona ili svoje kupaonice izaći desetljeće starija, prenosi Žena.

 

U nastavku ti otkrivamo koje četiri pogreške, kada je u pitanju frizura, ne bi smjela činiti ako si zagazila u peto desetljeće života jer će te postarat, a to ne želiš.

 

Preduga kosa

Duga kosa, ako je zdrava i njegovana, bit će ukras tvome licu u svakoj dobi. No, može se i dogoditi da pod težinom pramenova lice izgleda starije. Nakon 40. ne znači da se moraš ošišati na kratko, no razmisli o slojevitoj frizuri koja uokviruje lice. Kosa će ti dobiti na volumenu, što će vizualno izbrisati godine s tvog lica.

Prorijeđene šiške

Šiške su opet u modi, a sjajna je stvar što će skriti bore na čelu, ukoliko one postoje. No, pametno biraj šiške. One prorijeđene i tanke kroz koje se vidi čelo dodat će godine tvome licu, dok će ih one guste koje ti nježno uokviruju lice, izbrisati.

Previše pramenova

Pramenovi su sjajan način da osvježiš svoju frizuru i pomladiš lice, no ako ih koristiš za prikrivanje sijedih mogla bi izazvati neželjeni učinak. Previše pramenova, osobito na sijedoj kosi, previše će ju isušiti i učiniti je beživotnom, a takva kosa će te postarati. Umjesto pramenova izaberi boju sličnu svojoj boji kose koja će pokriti sijede te obvezno koristi proizvode koji će kosi pružiti vlagu i nahraniti je.

Sušenje na zraku

Želiš li "skinuti" godine s lica, nastoj da ti frizura uvijek bude uredna. Umjesto sušenja na zraku (to ostavi za dane kada si na godišnjem odmoru i uživaš negdje uz more), kosu suši sušilom, naravno uz odgovarajuće proizvode koji će ju zaštititi od vrućine sušila te joj dati blistavost i nahraniti je. Sušenje na zraku bilo je cool dok si bila mlađa, no neuredan izgled dodat će ti godine, a to ne želiš.

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO