7 načina da si udovoljite i osnažite se bez skupog shoppinga i posezanja za hranom

 

nagradite-se_osnažite-se_udovoljiti-sebi_sreća

Što biste si mogli pokloniti da se osjećate bolje, a neće vas koštati cijelo bogatstvo?

·         Cijeli blok parmezana

·         Novi list

·         Kričavi lak za nokte

·         Gumene bombone

·         Sobnu biljku

Nagradite se stvarima od kojih će vam doslovno zapjevati srce. Želite bolje za sebe? Svaki dan neka ima barem nekoliko detalja koji popravljaju raspoloženje i čine da se osjećate bolje, snažnije, ljepše i zadovoljnije.

 

Odrijemajte

 

Spavanje je sjajno i većina odraslih ljudi zapravo si ne priušti dovoljno sna. Učinite svoj san još ugodnijim tako da promijenite jastučnicu, skinite grudnjak i poprskate malo eteričnog ulja lavande ili eukaliptusa na jastuk.

 

Napravite si manikuru ili pedikuru

 

Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja i sredstva za pranje tijela u lijepu zdjelu tople vode i natopite ruke i noge dok gledate epizodu serije. Ako nemate set za manikuru ili pedikuru, gurnite kutikule natrag mokrom krpom. Ako se osjećate otmjeno, napravite piling za tijelo smeđim šećernim pilingom i nanesite nekoliko slojeva boje laka koju volite.

 

Ponovno pročitajte omiljenu knjigu

 

Oduprite se želji da se počastite kupnjom nove knjige! Posjetite svoju mjesnu knjižnicu na način na koji biste pristupili policama nekog raskošnog antikvarijata u gradu koji prvi put posjećujete ili jednostavno ponovno pročitajte jednu od svojih omiljenih knjiga za ‘udobno čitanje’. Svako jutro pročitajte nekoliko poglavlja ove knjige i jednostavno uživajte u ljepoti.

 

Uzmite slobodan dan na poslu bez ikakvog razloga

 

I onda nemojte obavljati niti jedan zadatak ili ići bilo što obavljati. Iskoristite svoj slobodan dan da radite strašno neproduktivne stvari: spavajte, pripremite si bogati doručak s palačinkama, istražite nove dijelove svog susjedstva, Skype s prijateljima u drugim vremenskim zonama, napišite pismo svojoj baki.

 

Priredite si vruću kupku

 

Dodajte mlijeko u prahu. Ili latice cvijeća. Ili mirisne soli ili pjenušavu kupku. Uključite svoju omiljenu ugodnu glazbu, zapalite nekoliko svijeća i ostanite u kadi toliko dugo da se naborate.

 

Provedite Netflix filmski maraton

 

Ovo je osobna želja, ali mislim da su najbolji filmski maratoni filmovi koje ste već gledali i/ili filmovi koji ne zahtijevaju poseban fokus i pažnju. Morate moći zaspati na pola puta ili ustati i napraviti si kokice! Predloženi maratoni: filmovi The Anne Of Green Gables, Pride & Prejudice, svi filmovi Wesa Andersona, svi filmovi Judda Apatow, sve u čemu je Dolly Parton ikada glumila.

 

Slušajte svoju omiljenu glazbu

 

Napravite popis za reprodukciju svoje apsolutno omiljene glazbe, birajući da vas ne zanima je li tematski slična, lijepo se nastavlja ili je ‘neugodna’. Birajte samo ono što u vama izaziva lijepe osjećaje.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...