5 pravila zrelih žena koja donose sreću - usvojite ih već danas!

 

žena_sreća_motivacija_journal

Zrele žene znaju šta hoće i više ne padaju u iste zamke. Njihovo iskustvo je njihova glavna moć. Spremne su da osvoje nove snove i pojure nove želje, bez osvrtanja na prošlost. One žive ispunjen život u skladu sa svojim bićem, a evo kojih se pravila pridržavaju:

 

1. Izaberite one koji su izabrali vas

 

Vrlo jednostavno pravilo koje će vas spasiti od gubljenja vremena, energije i truda. Izbor onih koji su vas već izabrali olakšaće sve u životu. Izaberite muškarca koji je već odlučio da ste vi jedini za njega... Recite "Da" poslu koji vas želi kao svog zaposlenog. Sprijateljite se sa osobom koja vas smatra njegovim prijateljem, a ne samo sa poznanikom...

 

2. Sve dolazi na vrijeme. Ako ne dođe, onda još nije vreme.

 

Ovo pravilo štedi mnogo energije i vremena. Prihvatite da vam život daje stvari koje želite u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Nastavite da se trudite, a pravi sljed pozitivnih događaja očekuje vas u idealnom trenutku, piše Sensa.

 

3. Nikad ne reci nikad

 

Ne mislite da će se sve uvijek odvijati prema vašem planu. Ponekad život ima svoje planove za vas, čak i one koji vam ne pričinjavaju zadovoljstvo. Prihvatite promjene koje se dešavaju, prihvatite svoje greške za koje ste govorili "nikada" i živite punim plućima, nastavite svoj let dalje.

 

4. Ne plašite se ničega

 

Ne trošite dragocjene trenutke života na strah. Suočite se sa njim, odbacite ga i ne dozvolite da vas sabotira. Strah od odbijanja, strah od rizika, strah od neizvjesnosti i promjena - sve ove strahove zrela i srećna žena odbacuje i živi van granica i pravila koja su drugi postavili.

 

5. Pala sam, ali sam otresla prašinu i nastavila naprijed

 

U životu često naiđemo na kamen spoticanja. Ali, umjesto da ostanemo u prašini i blatu i očajavamo zbog neuspjeha, otresimo prašinu i nastavimo podignute glave dalje. Ovo je baš ono što bi zrela žena uradila kada joj nešto ne pođe po planu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...