„Very Peri“ : Pantone boja koja će obilježiti 2022.godinu

 

BOJA_BOJA-GODINE_INSTITUT-ZA-BOJE_KREATIVNO_NOVA-BOJA_PANTONE_MAGAZIN_VERY-PERI

Po Institutu za boje Pantone „Very Peri“ je boja koja će biti obilježiti 2022. godinu. Ovo je prvi put da je Institut sam kreirao boju za koju smatra da će biti dominantna u narednih 365 dana.

 

“PANTONE 17-3938 Very Peri, dinamična zelenkasto plava nijansa sa živoljubičastim crvenim podtonom spaja vjernost i postojanost plave s energijom i uzbuđenjem crvene. Nova Pantone boja čija dinamična nova prisutnost podstiče ličnu inovativnost i kreativnost, PANTONE 17-3938 Very Peri, najsrećnija i najtoplija od svih plavih nijansi, uvodi osnažujuću mješavinu novosti”, rekli su sa Instituta o novoj boji.

Više od 20 godina američka kompanija za boje Pantone snažno utiče na trendove u budućnosti, određujući u kojem smjeru će se razvijati mnoge industrije – modna, industrija namještaja, industrijski dizajn, ali i grafički dizajn te vizuelni identitet kompanija širom svijeta.

 

“Živimo u vremenu transformacije. Kako izlazimo iz intenzivnog perioda izolacije, naši pojmovi i standardi se mijenjaju. Pokazivanje bezbrižnog samopouzdanja i odvažne radoznalosti koja animira naš kreativni duh, radoznali i intrigantni PANTONE 17-3938 Very Peri nam pomaže da prihvatimo ovaj izmijenjeni krajolik mogućnosti, otvarajući nam novu viziju dok iznova pišemo svoje živote. PANTONE 17-3938 Very Peri stavlja budućnost ispred u novom svjetlu”, poručuju glavni ljudi kompanije Pantone.

 

U čast tako optimističnoj prognozi, pripremili sam vam galeriju fotografija, koja će vam nadam se poslužiti kao inspiracija, bilo da želite sašiti haljinu za prvi proljetni party, okrečiti kuću ili lakirati nokte!













































ultra.ba / FB ModaiTakoTo

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...