Tate su pažljiviji prema kćerima, tvrdi studija

 

Istraživači su promatrali kako tate komuniciraju sa svojom djecom i napravili magnetsku rezonancu njihovog mozga.

očevi_kćeri_tata_roditelji_porodica_ljubav

Tate su jedni od najvažnijih ljudi na svijetu. Brinu se za svoju djecu, odgajaju ih i sve više postaju roditelji koji ostaju kod kuće. No, pokazalo se da više pažnje posvećuju svojim kćerima, a njihovo ponašanje i mozak pod utjecajem su spola njihove djece. Otkrili smo što to znači i kako može utjecati na budućnost djeteta. Jedna studija je došla do neočekivanih rezultata u interakciji očeva sa svojom djecom, a mi vas pozivamo da s nama dublje istražujete.

 

 

U istraživanju je sudjelovalo 52 oca sinova ili kćeri u dobi od 1-2 godine. Istraživači su promatrali kako tate komuniciraju sa svojom djecom i napravili magnetsku rezonancu njihovog mozga. Otkrili su da spol djeteta ima izravan utjecaj na to kako će izgledati odnos s njihovim tatom, piše Bright Side.

 

Provođenje vremena s tatom

 

Prije svega, očevi kćeri više pjevaju i zvižde s njima nego sa sinovima, dok su očevi sinova više uključeni u grubu i silovitu igru, poput prevrtanja i bockanja. Zahvaljujući tome, dječaci će vjerojatnije biti popularni među svojim vršnjacima.

 

Odgovor očeva na emocije

 

Tate imaju veću reakciju na sretna lica svojih kćeri. No očevi sinova više su reagirali na njihove neutralne izraze lica. To može značiti da muškarci s kćerima više uživaju vidjeti sretna lica svoje djece nego oni sa sinovima.

 

Razgovor s tatom

 

Očevi čak drugačije razgovaraju sa svojom djecom. Sa svojim sinovima tate koriste jezik postignuća. Ali sa svojim kćerima više pričaju o svom tijelu i emocijama te se služe analitičkim jezikom. Takva komunikacija može dovesti do nezadovoljstva tijelom kod djevojaka, ali i donijeti im akademski uspjeh.

 

Pažnja od tate

 

I na kraju, ali ne i najmanje važno, očevi su angažiraniji i više reagiraju na kćeri od sinova. Više pažnje posvećuju i djevojkama i njihovoj tuzi. To može pomoći djevojčicama da bolje razviju empatiju, ali dječaci mogu postati emocionalno zatvorene odrasle osobe.

 

Ljubav je odgovor

 

Kao što vidite, ovi naizgled mali detalji i radnje mogu imati ogroman utjecaj na budući život djeteta. Naravno, svaki roditelj bira način na koji će odgajati svoje dijete. Ali vrijedi zapamtiti da spol nije sve i ljubav je mnogo važnija.   (novilist.hr)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...