Smoothie za kosu? Da, ako joj želite vratiti sjaj!

 

DIY smoothie za kosu omekšava kosu i popravlja oštećenu duljinu s potpuno prirodnim sastojcima

kosa_ljepota_zdravlje_njega-kose_smoothie_adriana-lima_kim-kardashian_megan-fox

Smoothieji su pravi pojačivači imuniteta i daju nam ljepotu iznutra. No i suha kosa je „žedna“ i zahtijeva hranjive tvari. Zato je slavni frizer Andrew Fitzsimons (njegove klijentice su Adriana Lima, Kim Kardashian i Megan Fox) kreirao smoothie za kosu koji je sličan DIY maski za kosu i pruža joj prekrasan sjaj i glatkoću.

 

O stvaranju smoothieja za kosu, Fitzsimons je izjavio zaPoosh: “Bio sam fasciniran smoothiejima od avokada koje Kourtney (Kardashian) pije svako jutro, pa sam napravio smoothie od avokada za kosu.”

 

Avokado pomaže kosi kod raspetljavanja i u sebi sadrži ulja koja hidratiziraju kosu i njeguju suho vlasište. Također sadrži i limunov sok koji ima antibakterijska svojstva i pomaže u borbi protiv peruti te maslinovo ulje koje popravlja toplinom oštećenu i obojenu kosu, piše novilist.

 

Sastojci:

·         1½ avokada

·         2 žlice maslinovog ulja

·         2 žlice meda

·         sok od pola limuna

Po želji: jedna ili dvije kapi eteričnog ulja za ugodan miris, npr. ulje naranče

 

Priprema i nanošenje:

Stavite sve sastojke u blender i miksajte oko 30 sekundi dok se svi sastojci ne sjedine, bez većih komadića.

Smoothie se zatim nanosi po cijeloj kosi uz temeljito raščešljavanje kako bi se maska ​​ravnomjerno rasporedila. Nakon što se nanijeli smoothie, ostavite ga u kosi 45 minuta. Za još bolji efekt, najbolje je prekriti cijelu kosu kapom za tuširanje. Zatim isperite mlakom vodom i uživajte u svojoj sjajnoj i mekanoj kosi!

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...