Ovo je previše dragocjeno, a da se ne podijeli s čitateljima!

 

Ovo je previše dragocjeno da se ne podijeli.

Pitao sam prijatelja koji je prešao 70-te i ide prema 80-tim kakve promjene osjeća u sebi? Odgovorio mi je sljedeće:

 

·         Nakon što sam zavolio svoje roditelje, svoju braću i sestre, svog supružnika, svoju djecu i svoje prijatelje, sada sam počeo voljeti sebe.

·         Shvatio sam da nisam “Atlas”. Svijet ne leži na mojim leđima.

·         Prestao sam se cjenkati s prodavačima povrća i voća. Nekoliko novčića više neće me uništiti, ali bi moglo pomoći njima da uštede za školarinu svojeg djeteta.

·         Konobarima/icama ostavljam veliku napojnicu. Dodatni novac mogao bi im izmamiti osmijeh na lice. Oni se mnogo teže trude za život od mene.

·         Prestao sam govoriti starijima da su već mnogo puta ispričali tu priču. Priča ih tjera da hodaju stazom sjećanja i proživljavaju svoju prošlost.

·         Naučio sam ne ispravljati ljude čak i kada znam da su u krivu. Teret da sve učinim savršenima nije na meni. Mir je dragocjeniji od savršenstva.

·         Komplimente dajem slobodno i velikodušno. Komplimenti popravljaju raspoloženje ne samo primatelja, već i mene samog. I jedan mali savjet za primatelje komplimenta, nikad, NIKAD ga ne odbijajte, samo recite “Hvala”.

·         Naučio sam da se ne zamaram zbog nabora ili mrlje na košulji. Osobnost govori više od izgleda.

·         Odlazim od ljudi koji me ne cijene. Oni možda ne znaju moju vrijednost, ali ja je znam.

·         Ostajem hladan kad neko igra prljavo da me prestigne u utrci za prestiž. Nisam beskrupulozan igrač i ne utrkujem se ni s kim.

·         Učim se ne stidjeti svojih emocija. Moje emocije me čine čovjekom.

·         Naučio sam da je bolje napustiti ego nego prekinuti vezu. Moj ego će me držati podalje, dok s vezama nikada neću biti sam.

·         Naučio sam živjeti svaki dan kao da je posljednji. Na kraju krajeva, to bi i mogao biti.

·         Radim ono što me čini sretnim. Ja sam odgovoran za svoju sreću, i to dugujem sebi. Sreća je izbor. Možete biti sretni u bilo kojem trenutku, samo odaberite to biti!


tomislavnews.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...