OD VANILE DO ČOKOLADNE TREŠNJE: 5 trendi boja za kosu će biti popularne ovoga proljeća

 

kosa_boja-za-kosu_trend_ljepota_proljeće

Živahne boje nisu rezervisane samo za odeću, već su ovog proleća sjajan izbor i za kosu. Po pitanju trendova za ovu godinu pravi hit su boje koje krase sjaj, bogatstvo i punoća i koje čine kosu gušćom. Zvuči kao sjajna ideja za osveženje izgleda, zar ne?

 

Bogata vanila

Skandinavke sa svojim prepoznatljivim izgledom predstavljaju određeni standard ljepote, a njihova ležerna hladnoća i minimalistička estetika poznate su širom svijeta, prenosi Wanted.

 

Ono što se takođe odmah povezuje sa Šveđanima, Norvežanima i Fincima njihova je plava kosa. Upravo je to jedan od vodećih trendova ove godine. Svijetloplavu boju karakterizuju hladne i pepeljaste nijanse te predstavljaju savršen izbor za proljeće i ljeto pred nama.

Nijansa karamele

Još jedna trendi boja za proljeće je karamela, savršen izbor za one koji imaju prirodnu tamnu kosu i žele je lagano posvijetleti pred ljeto. Kosa boje karamele sjajno izgleda obasjana sunčevim zracima te tada pokazuje intenzivan sjaj. Ali, ova nijansa odličan je izbor i za one s plavom kosom koji joj žele dati topliji i mekši ton. Sjajna stvar je to da kosa u tonovima karamele stvarno pristaje svima.

Bakreno crvena

I dok je prošle godine bakreno plava bila jedna od najpoželjnijih, bogata bakreno crvena vraća se kao trend u novoj sezoni. Ovu nijansu krasi snažna, intenzivna boja, a posebno dobro odgovara svijetlim tipovima kože i sjajan je izbor za prirodne plavuše.

Moka smeđa

Super elegantno, glamurozno i apsolutno trendi – tako bi se mogla opisati moka. Predstavlja savršen izbor za sve koji priželjkuju tamniju nijansu kose ove godine. Kao što joj samo ime govori, moka smeđa podsjeća na jutarnju crnu kafu ili tamnu čokoladu s visokim udjelom kakaa. Za ovu boju važno je da kosa bude zdrava i njegovana kako bi bogata nijansa smeđe došla do punog izražaja.

Čokoladna trešnja

Ono što na prvi pogled zvuči kao ukusan desert zapravo je trendi boja kose za 2022. Samo ime čokoladna trešnja otkriva o kakvoj nijansi se radi - boja se sastoji od jakog čokoladnog tona i crvenih nijansi boje trešnje koje postaju vidljive tek kada svjetlost pod određenim kutom obasja kosu. Ako je ona već smeđa, odličan način je tehnikom balayagea dodati crvene pramenove. Osim toga, ova boja je vrlo svestrana te zavisno o početnoj nijansi stvara individualni izgled.

 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...