5 najmodernijih kratkih frizura za proljetnu sezonu

 

One su privlačne, moderne i elegantne, a najbolje od svega što su sljedeće kratke frizure najpoželjnije za proljetnu sezonu. Lako se održavaju te se uklapaju uz svaki oblik lica i teksturu kose. Evo i koje su to.

 

Klasična

Klasična pixie frizura dovoljne je dužine da istovremeno izgleda oštro i mekano. Odlična je za ravnu kosu (gustu ili tanku) te se može prilagoditi skoro svakom obliku lica. Pobrinite se da vam frizer stilizuje šiške pomoću makaza, jer će one zbog toga izgledati razdvojeno i uklapati se prema vašem obliku lica.

 

Mekana

celebrity_ljepota_proljeće_frizura_kosa_kratka-frizura_halle-berry_magazin 

Ovaj stil je ništa drugo do modernizovana pixie frizura. Sa strana je kraća, a na vrhu duža. Kosa nije šišana po određenom šablonu već nasumično pa se i pramenovi razlikuju po dužini. Upravo iz tog razloga ona omekšava njene jagodice i ističe oči. Idealna je za talasastu, kovrdžavu i oštru kosu.

 

Rokerska

 

Ova verzija je kraća iznad ušiju, sa uzburkanim pramenovima kose koji idu od šiški ka potiljku. Naravno, za potpuni izgled potrebno je koristiti vosak. Ona odgovara ravnoj i blago talasastoj kosi.

 

Talasasta

 

Idealna je za okruglo lice, jer se oko jagodica nalazi dovoljno kose koja pomaže da lice izgleda tanje nego što to jeste. Pramenovi kose su na vrhu zaobljeni i u talasima padaju na obraze, a najbolje odgovara normalnoj i gustoj kosi koja nije ekstremno kovrdžava. Jedini nedostatak je što je morate češće skraćivati.

 

Zaobljena

 

Samo malo duža kosa od prethodne stvara odličnu zaobljenu frizuru. Ona je klasičnog oblika, ali ono što je čini novom su zaobljeni pramenovi kose koji joj daju mekan i lepršav karakter. Ova frizura ublažava oštrinu linije vilice te podjednako odgovara ravnoj i kovrdžavoj kosi (samo ako nije pregusta).


Autor: minimagazin.info

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO