Ovim zavodljivim mirisima muškarci ne mogu odoljeti... Djeluju na njih poput afrodizijaka!

 

parfem_mirirs_vanilija_šafran_lavanda_afrodizijak

Neki ženski parfemi djeluju kao snažan afrodizijak na muškarce.

 

Parfemi imaju posebno mjesto u kategoriji beauty proizvoda i njih se kupuje s puno pažnje, a kaže se da ih je uvijek teško birati za druge ako ne znate kakav točno ukus imaju.

 

Jedna od osobito zanimljivih stvari kod parfema je što može kanalizirati želju. Iako se o ukusima ne raspravlja, postoji znanost koja otkriva koji mirisi izazivaju uzbuđenje kod muškaraca, a koji kod žena.

 

Većinu vjerojatno privlače mirisi koji ih podsjećaju na njihovog partnera, no određene note djeluju kao afrodizijak. Ovi mirisi su dokazani afrodizijaci.

 

Jasmin

Dokazano je da jasmin povećava budnost i poboljšava raspoloženje što može povećati vaš seksualni nagon. U hinduističkoj i muslimanskoj tradiciji, jasmin je poznat 'kao miris ljubavi'. Za ovaj miris se tvrdi da je jedan od najjačih afrodizijaka koji postoje s mnogo varijanti koje imitiraju životinjski mošus. Riječ je o slatkom i delikatnom cvijetu.

 

Ruža

Ruža sadrži indol, mirisnu molekulu koja se nalazi u fekalnom otpadu. Iako zvuči malo odvratno, ova aroma dodaje posebnu notu mirisu. Osim toga, studija iz 2015. pokazala je da ružino ulje može biti snažan stimulans za muškarce. Prirodni relaksant, ružino ulje također može smanjiti inhibiciju, što ga čini savršenim za oslobađanje zadovoljstva. Ruža je baršunast, oštar cvjetni miris.

Vanilija

Slatka vanila je isto potencijalni afrodizijak. Njen nostalgični profil je izuzetno mekan i utješan što vam može pomoći da se opustite i prepustite se uživanju. Vanilija je lagana, slatka i lako se skida.

 

Ambreta

Ovaj botanički mošus oponaša životinjske arome povezane sa uzbuđenjem. Studije potvrđuju da je ambreta afrodizijak. Porijeklom iz Azije i Australije, ambreta je jedan od najtrendi mirisa na tržištu. Kompleksan profil mirisa s orašastim tonovima i natruhama konjaka i kože.

Šafran

Neke studije su utvrdile da šafran uzgajan u Iranu, Indiji i Grčkoj povećava seksualnu želju iako su rezultati različiti. Njegov začinski profil daje energiju, a poznato je da ulje šafrana liječi depresiju. To je iznenađujuće sladak cvjetni miris s aromom meda i duhana.

 

Sandalovina

Ayurvedska medicina medicina dugo je poštovala sandalovinu zbog njenih stimulativnih svrha. Jedno od skupljih eteričnih ulja, sandalovina ima mnoga terapeutska svojstva i također može liječiti raspoloženje. To je kremasti i mliječni miris s glatkim drvenim tonovima.

 

Lavanda

Znanstvena studija iz 2019. pokazala je da lavanda povećava seksualnu želju kod žena. Poznata po svojim umirujućim efektima, lavanda je također relaksant, koji vam može pomoći da se osjećate ugodno i puni samopouzdanja. Cvjetni miris s bazom nalik kamforu.

Pepermint

Neke žene čak tvrde da pepermint može pomoći u postizanju višestrukih orgazama. Poznat po svojim okrepljujućim kvalitetama, pepermint se često koristi kao biljni stimulans. Riječ je o slatkastom mirisu s mentolnim podtonovima.  

Piše: story.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...